Saturday, 28 July 2012

Jantungku *_*..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.

Sejak aku praktikal kt HKL trase takut plk,bile tngok dgn mata kepala sendiri org sakit jantung..ya ALLAH jauhila aku dr smua penyakit..aamiin..
hm!!..ari ni aku,diba,im&lydia wt ecg untuk diri sendiri..trase malu beb!..tp d gagahi jugok sbb nk tahu rhythm jantung aku..

ni la result rhythm jantung aku..

hope tul la yg kwn2 aku wt ni..hehe..



my result: sinus rhythm..
alhamdulillah..

that's mean i xde sakit jntung..hope xde sapa keakhir hayat..aamiin..

note: bru blik solat terawih..solt terawih terakhir tahun ni d fasa 3 puncak alam..alhamdulillah setakat ni full ag terawih..hope full untill 30..insha ALLAH..

Salam..


Saturday, 21 July 2012

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan *_*..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.




So, disini aku ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat menjalani Ibadah Puasa dan solat terawikh. Semoga ibadah kita diterima olehNya. Amin.


nota : hope bln ni dpt full p terawikh..insha ALLAH..


Salam..


Wednesday, 18 July 2012

Jangan Bersedih Duhai Hati ^_^..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.


Skrg tarik nafas dlm2..hembus!!..huhu..

Ari ni entah knape rase nk luah sesuatu kt dlm bog aku ni..entahla, susah nk d kate..susah nk d tafsirkan..aku xtahu adekah ni smua salah aku or x (air mate berlinangan..huhu..)..tetibe tringt kisah dlu.. memg aku nk lupakan smua ni..tp xblh..ya ALLAH tolong la aku lupakn smua ni..masih tringt..kuat ag dlm ingatan..sedihnye rase mcm down sgt..sampaikan rase mase tu mcm nk quit study..ok fine!..bg aku kalu org tu pun mengate gk kt aku..same je dgn pe yg die gtaw aku menceritakn keburukan die kt owg len..ermmm..entah la..aku xleh skali dgn die..xtahu np..rase mcm xselesa sgt.. dan aku taw die pun xsuke aku..tu aku rase mcm nk lari je dri die coz aku xnk bertambah dose.. dah byk kali aku trse dgn die..aku sbr & trus bersabar.. tp sampai bile aku nk bersabr???.. 1 je aku pling xsuke jgn dengki dgn org..aku xkacau hidup die..aku taw aku serbe kekurangn..xde pe2..org miskin..xcantik..smuanye kekurangan.. aku manusia biase..ade perasaan..dan bg aku, if kau bek,bgus sgt, kau xkn citekn keburukan org kpd owg len.. bg aku ag la..kalu kau bek,bgus org akn hormat kau..tp dah kerap kali aku dgr ade je org xpuas ht dgn kau..that's mean,bkn aku je malah ramai ag..

tp alhamdulilah ALLAH berikan kekuatan dalam diri untuk terus kan perjuangan hidup..hanya ALLAH yang thu apa yang aku rasa dalam hati ni..yela walau macam mane pun..terpaksa ikhlaskan setiap apa yang terjadi..senyum dan terus tersenyum walaupun rasa sakit..adehhh..biar la orang kata kita ni ego or whatever...yela senyum plastic...at least x mo susahkan orang...

“Allah tidak membebankan seseorang melainkan dengan kesanggupannya.” (Al-Baqarah: 286)


Jangan la rasa bersedih..jangan bersedih..kerana sedih itu akan membuatkan aku hilang pedoman hidup, hilang segalanya pertimbangan..Janganlah aku bersedih, jangan bersedih, sebab rasa sedih akan selalu menggangguku dengan kenangan masa lalu, akan membuatku khuatir dengan segala kemungkinan di masa yang akan datang dan akan mensia-siakan kesempatan pada hari ini. Jangan bersedih, sebab rasa sedih hanya akan membuat hati menjadi kecut, wajah menjadi muram, semangat akan padam, dan harapan akan menghilang. Jangan bersedih, sebab rasa kesedihan hanya akan membuat musuh gembira, membuat orang yang mendengki senang, dan membuat hakikat-hakikat yang ada berubah. Jangan bersedih, sebab rasa sedih sama dengan menentang qadha’ dan menyesali sesuatu yang pasti, jauh dari sikap lembut dan benci terhadap nikmat..

biarla air mata yang mengalir ni menjadi bukti bahawa kesedihan yang aku rasa menjadikan aku lebih kuat & semangat..jadikan aku boleh trima semua takdir yang telah berlaku..

Janganlah kamu bersikap lemah dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya jika kamu orang-orang yang beriman.” (Ali-Imran:139)

tp aku dah bertekad dlm hati nk lupakn smua ni..ya ALLAH jauhila aku dr perasaan hasad dengki..jadiknla aku seorg yg bersyukur..jauhila aku dr sifat mazmumah..biarla pe org nk kate kt aku..aku timo dgn redha..walaupun hati ni dah byk kali d sakiti..kpdmu je tempat aku nk luahkan..aminn ya rabbal alamin..

note : aku bersyukur krn aku d lahirkan ramai org suke dgn aku.. alhamdulillah..bersyukur kehadrat mu ya ALLAH.. 


Salam..




Saturday, 14 July 2012

So Boringgg!!!..


Ade 2 week ag praktikal..sementara menunggu sisa2 ari untuk p praktikal..leh aku katekn kt cni..sesungguhnye aku....
Boringgggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg!!!..
xtahu dah nk wt pe..tido,mkn,bc novel,dgr lagu,gayut,berak..hahaha..semua laaaaa..hahaha..
So, aku & nurul p umh ninie untuk wt bubur kacang & kuih onde2 same maksud je dgn buah melake & buah mulong..hehehe..

 jom layan pic2 kuih & bubur kacang kiteorg..

chef kite nurul..haha..
senang je nk wt upenye..hehe..
bubur kacang..pekat ckit xpe..jnji sedap..hehe..
onde2 sedang mendidih..
taraaaaa..ni la hasil keboringan kiteorg..hehe..


onde2 warna pink (ubuh sirap)..hahaha..coz terlupo nk bli pewarna..xpe la..jnji sedap..nyum2..hehe..

note : bulan puase nnti nk wt..biar ibu tersenyum bangga..hehe..


Merdeka *_*

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang

Thank u ALLAH for everything!.. 
Selepas selesai semua final exam & osce ,kami telah bebas dr segalanye..merdeka!!..Hehe..
pd 12 julai 2012, kami iaitu aku,ninie,fauzie,nurul,naqib & una..kami p men bowling..abg fauzie yg blanje..tu yg kami cuke..100x cuke..hehehe..
kiteorg men 3 game..mcm2 style kiteorg gune..tngn terbelit la, nmpak slow tp laju la & mcm2 la..aku dah try mcm2 style tp keputusannye seperti d bwh..hahhahahahhahahahaahah..

Keputusan:
 Una: 340
Fauzi:328
Nurul:305
Nini:288
Naqib:218
Asmat:205

Raja dan Ratu Longkang dinobatkan Naqib and kak long aka aku!!!!!

 
tngok tu yg aku punye as 44..haha..ketinggalan jauh d blkg diorg..memg sah juara longkang..hahaha
tngok saingan aku tu naqib..tp last2 die meng gk!..xpe2.hahaha..




jom layan pic2 kami..hehehe.

juara & no 3..
geng kertu..haha
fuh!..ringannye bola..hahaha..xcayee??try pegang..haha
juara longkang & juara pin..hahaha..
kami dak degree sem 6..hehe..
kami dgn abg fauzie...die la yg blanje..hehe..smoga d murahkn rezeki..aminn..
aku & ninie..ni la adik aku..adik seperjuangan..syg nie..hehe..
kami again..haha..
again..haha..
kpd yg menang mabruk!..& kpd sape yg kaloh (aku la..haha..wt xmengaku plk.hehe..)..la tahzan!..cube ag next sem..blik cuti sem ni,praktis btul2 dgn buah klape..hahaha..

note : hepi walaupun pnt..stiap ari jd model osce..tp xpe..hnye ALLAH yg memblsnye..

Salam..
 

Tuesday, 3 July 2012

Doa *_*..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.
Doa tidak selalu mampu mengubah keadaan,
tapi ia mampu mengubah cara pandang kita.

Doa tidak selalu mampu mengembalikan mereka yang kita cintai,
tapi mampu memberikan kebahagiaan bagi mereka.

Doa tidak mampu mengulang waktu,
tapi mampu membuat kesempatan datang kembali.

Doa tidak selalu memperbaiki hati yang hancur,
tapi doa mampu mengubahnya menjadi sumber kekuatan dan penenang kalbu.

Maka jangan pernah ragu untuk berdoa,
Kerana..
ALLAH TIDAK PERNAH JEMU MENDENGAR DOA KITA.. :)

Monday, 2 July 2012

Cpt je mase berlalu.*-*



Alhamdulillah..





ari ni genapla setahun pertunangan kami..
                  hope perhubungan kami sapai ke jinjang pelamin n ke akhir hayat..
Semoga permudahkan segala urusan kami..
Semoga di murahkan rezeki kami berdua..
amin ya rabbal alamin..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...