Monday, 31 December 2012

~Hepi New Year 2013~ :)

 
Assalamualaikum..


15 minit ag berakhirla tahun yg byk suke duke.. selmt tinggal 2012 & slmt dtg 2013!!!..



i wish hepi new year 2013!..:)

tahun 2013 tahun yg mencabar bg aku..tahun yg d nantikan setelah sekian lame..hope smua berjln dgn lancar..

memori belajar akan berakhir..
status akan bertukar..
insha ALLAH smua tu..insha ALLAH..
same2 kite doakn bersame..


10 jan 2013 NRS 560 ICU (2.15-5.15PM)
14 JAN 2013 OSCE..

ya ALLAH bantula kami smua..permudahknla segala2nye..semoga kami mendapat result yg berkat n cemerlang..& tahun 2013 jugok semoga kami mendapat kerje gov..aamiin...

 


 

Monday, 10 December 2012

Akhirnye aku berani juge:)

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.
 
 
Alhamdulillah,ari ni aku hepi sgt..pengalaman yang xdpt d lupekan..dulu tngok dri jauh je..tp ari ni alhamdulillah ku gagahi juge diri ni..wt CPR!!..dpt rase gk wt ko patient..penat sgt..sapa lenguh kaki2..kentaq!!..seyes!..pengalaman yg xdpt d lupekn..
 
patient tu mude ag..bru 32 tahun..lelaki..die seizure..kami dah cube tolong sedaya upaya..selama 30 minit..aku, fatin,dba,doktor,staff nurse bergilir2 cube bantu patient tu..di selang seli dgn defib..ya ALLAH, ALLAH sygkan die..die pergi tinggalkan kite semua..huhu..
 
sedekahkan al-fatihah kpd arwah mohd affendi..semoga rohnye d temptkan di kalangan org2 yg beriman..aamiin..
 
note: sekadar peringatan bersama..ajal maut di tangan tuhan..xkire umur mude or tua..kalu dah ALLAH katakan "kun fayakun" maka jd la pe yg seperti ALLAH nk kn tu..diri ini terlalu kerdil ya ALLAH..huhu..
 
Salam..
 
 

Tuesday, 4 December 2012

~ Angka 5 dah dapat ku capai..alhamdulillah ~



Bru sempat aku nk post pasal ni..dr dulu ag nk post,tp xkesampaian..ari ni free sikit,so luangkan mase untuk my blog..hehe..

Alhamdulillah sem ni aku dah capai target..angka 5 kt dpn dah ku genggam..thanks ya ALLAH..thanks ats segala2nye..



Insha ALLAH 10 kilo ag target aku untuk tahun dpn..insha ALLAH angka 4 plk..:)



~Memohon kpdmu Ya ALLAH~

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.
 

Tetibe ari ni aku rase takut sgt pebile lecturer aku ade nasihtkn something ktku..aku taw nasiht tu amt bermakna untukku n di jadikn pengajaran untukku..
tp seyes!..aku takut sgt..hm!..aku hnye mampu berdoa kpdmu ya ALLAH..
 
Bismillahirrahmanirrohim
 
Ya ALLAH kuatkn la smngt aku untuk hadapi smua ni..n jauhila kami drpd malapetaka & berjayala kami di dunia & akhirat & semoga ape yg kami rancang,berjln dgn sempurna.ya ALLAH kau makbulkanla doaku ini..
 
aamiin..
 
 
Thanks to my lecturer ats nasihat puan..thnks sgt2..
 
 
 
 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...