Tuesday, 24 September 2013

~ Alhamdulillah!!!..~

Assalamualaikum (w.b.t)

Sapa ke ari ni..senyum tersendiri..bile je cek upt kt klinik panel suami aku..bile je kuar result akak tu gtaw suami aku "isteri awk pregnant,naik double line"..mase tu aku kt blkg suami aku..trus aku p tngok..alhamdulillah!!!..trus menitik air mate & aku ucp syukur, sambil mengesat air mate...mase tu trus tngok suami aku..suami aku senyum..aku trus berkate dlm hati "ya ALLAH betapa besar keagungan mu, betapa hebat kekuasaanmu...thnks ALLAH!..thnks pe yg kau berikn kpd kami ini..anugerah yg x ternilai..:)

aku syak aku pregnant dr awl ag..3minggu lps kawin aku da ade symptom2 pregnant..tp aku wt xtaw je..takut salah tanggapan aku & xnk berharap..takut kecewa..aku p kelas revision ljm, aku dah start muntah, xlarat & cpt lapar..kalu dlu xmkn pagi xpe..tp skrg  xblh dah..asyik lapar je..perut asyik bunyi je..gnggu nk study..mase tu aku puase..ya la nk habiskn puase ganti 15 ari..tu yg pose cpt2..takut pregnant & ade ank, susah dah nk puase..tp sempat puase 7ari je..sbb dah xlarat sgt..kalu puase jd xde semangt nk study sbb xlarat..asyik lapar je..dugaan btul..huhu..

lps hbis exam, mlm tu suami aku mai ambik aku kt umh sewa..mai dgn pak, mak mertua & ank2 sedare aku..p umh abg die 2 ari..jln2 kt sana..pastu p terengganu, p tngok masjid kristal..p umh sedare suami aku..kt dungun..best sgt kt sane coz blh tngok laut..ye la kwsn nelayan..ari isnin kami bertolak pulang..sapa je sungai petani, aku trus ajak suami aku p klinik..cek upt..sbb aku confuse..coz 2ari sebelum tu aku cek nampak samar2 je..tu yg aku nk cek ag nih..lps je cek, result + suami aku trus ajk p mkn..mkn tomyam..wah skrg ni pe yg nk, mesti dpt..da mcm tuan puteri dah..hehe..blik tu aku cek ag upt..alhamdulillah dlm bpe second je naik double line..trus pnggil suami aku, suh die tngok..kiteorg senyum same2..thanks ALLAH!..:)

ni die result upt..:)

sapa skrg kalu tngok nih mesti kuar air mate..xsangka rezeki aku awl..Alhamdulillah!!!..:)

pastu keesokkannye aku trus p klinik..p wt buku..mase ni xleh ingt..mase mulo2 masuk jd blur..pe yg aku nk wt ni??hehe..trus p kaunter n tnye staff kt sane..dlu mase praktikal kt KK,tngok je ibu2 yg hamil..tp skrg aku pulok yg rase..btul2 xsangka..pastu wt kad merah..

ni die kad merah..:)

xsangka aku da ade kad ni!..dlu tngok je ibu2 pegang..skrg aku da ade..alhamdulilah!!!..:)

mase kt klinik tu staff nurse ambik darah aku n cek urine..lps tu p masuk blik pemeriksaan ibu hamil & SN cek perut aku..rase malu sgt mase tu..tp kne bg jugok..hehe..lps tu berborak dgn SN tu sapa dah xde org kt luar..punye la lame aku borak..aku kuar2 trus suami aku ckp "bkpo lamo sgt? nk tutup doh ni?..aku gelak je..hehe..SN tu knl lecturer aku kt UiTM..tu yg borak lame tu..hehe..

smlm kol mak & adik gtaw yang aku dah pregnant..mulo2 takut nk gtaw takut mak marah..tp bilo kol..mak xmarah pun..hehe..



xsangka dlm perut aku ade insan yg bernyawa...thanks ALLAH!!!..alhamdulillah..:)

doakn kami ye!..doakn semoga di permudahkn semuanye..aamiin..

Bismillahirrohmanirrohim..
ya ALLAH kurniakanla kami, ank yg soleh &solehah..cukup sempurna dari segi sifat fizikal & mental..aamiin..


Sunday, 1 September 2013

Family day Indah Water :)

Assalamualaikum (w.b.t)

Semalam, 31. 08.13 family day Indah Water Konsortium (IWK) d Sungai Petani, Kedah..dkt jo dgn umh kami dlm 20 minit je..ade 4 buah IWK semuanye yg join..IWK Alor star, Sungai Petani, Kulim & Kangar. Start kul 8.30 am till 4 pm..first time suami @ aku join family day IWK nih..ye la..suami aku bru je setahun lebih kije kt sini..so, ni first time bg die..hehe..p sane, sapa je trus owg usik.."ni ko org rumoh hang?" semua org wish selamat pengantin baru..sapa malu aku!..hehe.

aku je yg sopan, yg paka bju kurung..owg len semua paka seluar..hehe..ye la..bkn niat nk men pe2 pun..sbb aku kn pemalu owg nye, tu sbb paka bju yg ayu nih??chewah!!..haha..oleh sbb suami aku nk men air..so, kami p bli short pant mandi tu..(pe ntah owg pnggil,aku hentam je..hehe)..

aku tngok owg men air, best je..nk men malu..hehe..aku tngok je suami main dri bwh..& aku la yg ambik gmbr suami aku..die men sapa xingt bini kot!..nyampah!!..hehe..


d sini kami!..:)

taraa..:)

nk masuk kene paka nih!..:)
mcm ni la suasana nye..yg paling best tengok dak2 men air..:)

kami :)









ni la yg suami aku men..takut aku tngok!!..:P

men skali nk ag..ketagih!..:)




sapa sini trus aku lega..huhu
da basah!..

lps je mkn tgh ari, kami blah..hehe..

g mane2 saje org tngok inai trus ckp "pengantin baru ko?" hehe..rase nk pege tittle pengantin baru ni sapa bile2..leh ke??hehe..


tata..

Totally da berubah!!..

Assalamualaikum (w.b.t)

Dulu mase xkawin ag..blh bgn lambat, nk mandi lambat pun xpe, masak lambat pun xpe & semua xpe sbb kite sorg je..Now!..totally da berubah..semua tanggungjawab kite sbgai isteri..xleh mengeluh xleh merungut..kne wt seikhlas hati..tu sebenarnye pahala nk dpt seng je bg isteri kn??hehe..

aku?? hmm..xcaye dah ku dah jd isteri org..alhamdulillah!!..hmm..ari2 aku rotate bende yg same..bgn pg je trus mandi, solat, kejutkn suami, masak, bg suami mkn, teman suami mkn (kdg2 aku mkn or kdg2 x coz nk diet..tp kebanyakkannye mkn skali..terliur tngok..ile diet sudah!!..hehe..), then cium tngn suami p kije, kemas umh, bsuh bju, jemur bju, ni yg pling best ngadap laptop..hehe.. tgh ari plk masak, suami blik mkn, ptg masak ag..hmm..mcm tu la kn sape2 yg bergelar isteri kn??hm..sementara xkije mcm ni la..duk rotate je..hehe..nk p kuar borak2 dgn jiran segan..ye la..xbiase ag kn?lame2 nnti siap2 leh gosip ag..hehe..

mcm skrg ni mase suami p kije la, blh bls komen kwn2 kt fb, blh update status & blh edit blog...tu aku hargai btul2 mase suami kije ni!..sbb kalu mlm je, die nk gune laptop aku nih..nk tngok bujang lapok la..nk dgr ceramah ustaz azhar la..mcm2..hehe..

swonok gk duk kt kedah ni..coz brg2 die murah..tudung murah,bju murah..suke sgt..kdg2 rase ag murah pd kelate..tu yg aku suke!..ag2 umh aku nih dkt dgn econ save, dgn bandar, pasar mlm & byk ag..kdg2 xrase pun aku duk kt kedah..rase kt kelate je ag..tut2..bile kuar jln, dlu tngok bendera kelantan je kt jln2..skrg da tukar bendera dah..mase ni la bru sedar..hehe..

ni je nk cite..saje je..boring etek.hehe..mlm ni nk p UiTM dah..ade sisa2 baki ag aku tuk berjuang..tinggal la suami aku kt sini..pg td da gtaw die.."esok pg bgn la yea..bngn masak, basuh bju sendiri coz bini dah xde"..die senyum je..hehe..

Syurga d bawah tapak kaki suami..:)


tata..:)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...