Monday, 29 October 2012

Counting days ^_^


2 Julai 2011

Dah setahun lebih berlalu..
tarikh pun dah kedua2 belah pihak setuju..kad kawin pun dah blh tempah...rumah yang aku duk skrg ni pun bakal d robohkan xkire mase dah..Alhamdulillah di atas semua kurniaan mu ni ya ALLAH..
aku dah final year..hope smua berjln dgn lancar..xde pe2 yg tersangkut..aamiin..

to kwn2 yg bakal melangsungkn perkahwinan dlm mase yg terdekat ni..
k.long doakn korang n pasangan bahagia hingga ke jannah..aamiin..

bg yg xjupe jodoh ag..
jgn risau ALLAH dah aturkn jodoh kite smua..
hope korang smua dpt yg terbek..
k.long sentiase doakn kwn2 semua..:)



Friday, 12 October 2012

"DO’A KETIKA HATI RINDU MENIKAH"


Aminkan Do’a ini,

Ya Allah,,Ya Rabbi...
Wahai Dzat Yang Menguasai Setiap Hati
Jika memang dia bukan bagian dari tulang rusuk hamba
jangan biarkan hati ini merindukan kehadirannya
bantu hamba agar tidak memasukkan dia ke dalam pikiran dan hati hamba
tundukkanlah pesonanya dari pelupuk mata hamba
jangan biarkan ia mengukir dirinya di sudut hati hamba
gantilah kerinduan dan keinginan yang membelenggu ini dengan kasih sayangMu
yang murni dan meliputi semua makna dalam Ar Rahim-Mu
bantu hamba agar dapat mengasihinya sebagai saudara seiman yang diikat tali ukhuwah

tetapi, jika Engkau memang menciptakannya buat hamba
tolong, satukan hati kami
Bantu hamba untuk mencintainya
tanpa melebihi cinta hamba kepada-Mu, Rasul Mulia-Mu dan Jihad di Jalan-Mu
Anugerahkan hamba kesabaran, niat tulus dan kebulatan tekad
untuk memenangkan hatinya
Selimuti juga dirinya dengan kasih sayang-Mu yang Maha Luas
Agar mampu mengerti dan menerima hamba
Belajar saling melengkapi kekurangan, dan bertahan dalam kebaikan
Tumbuhkan keyakinan bahwa kami ikhlas berbagi suka dan duka
Semata dalam bingkai harapan akan Ridho-Mu

Ajari hamba agar makin dekat kepada cinta-Mu
Tuntun langkah hamba menuju cahaya-Mu yang Abadi
Ajarkan hamba kesabaran dan kesetian kepada syariat-Mu
Selama masa penantian ini
sampai saat yang Engkau tetapkan tiba waktunya

Ya Rabb,
Kabulkan doa hamba...
Aamiin…Allahumma Aamiin.







Friday, 5 October 2012

Kisah bdk xde kije *_*


Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.



hahaha..sblum nk cite kt cni..aku nk gelak dlu..kah3..hehe..memg lawak..seyes lawak..haha..
ok la aku straight to the point la..mcm ni, ari ni,aku & ninie ade wt kije gile..seyes!..kalu korg ade kt sane,msti korg pun rase nk gelak..dgn malunye..adui..tuhan je yg taw..hehe..

ok2 aku cite..mcm ni,ari ni aku,faiqa,ninie,zuleha & ziela g hotel sunway..hmm!..mesti korg tnye kn np kiteorg p sane??kt hotel ag tu??hehe..dlu aku p hotel bile ade dinner2 je , tp ni x..ni aku nk keje kt sane..haha..tp xkesampaian niat d hati n jd sebaliknye..rase mcm dlm mimpi..seyes..aku rase mcm nk suh ninie tampar2 je pipi aku ni,sbb aku xpercaye..tul2 x caye..hehe..

seyesly,aku ingt aku kije ni kt dewan je..rupe2nye hotel..adui..pastu hotel ni punye la skema..nk masuk kije,diorg check kiteorg dlu..adui pd mulenye ninie,aku,zuleha n 2 org ag dak uitm shah alam xlepas..dlm erti kate len,kami d REJECT!..aku xdpt kije kt situ coz aku paka kasut crocs,gile..seyes aku xtaw sbb tu undg2 bru hotel sunway..huhu..tp mase tu,aku dah memg xnk kije kt situ..cuak kot..kt hotel tu ade org2 knamaan..kalu la aku serve2 mknn,tertumph ke pe ke..mampus aku..huh!..nauzubillah..
pastu slps india(mcm bos kt situ la) tu fikir2 blik die lepaskn ninie n zuleha..so diorg ber4 dpt kije..aku je yg x..huhu..

memg mase tu aku fikir nk blik je..seyes..xsanggup..merosakkn majlis ank2 datok..xsanggup..akhirnye ninie teman aku..ninie pun nk blik gk..thnks ninie..
so,kami blik la dgn van..ats van kami gelak2..seyes sungguh lawak & memalukn..hehe..
pastu kami p la pkns & kami berpic..hehe..
so,lyn pic kami berdua..:)..

ni dlm van.. gelak je manjg..hehe..
thnks ninie :)







aku d REJECT!..hehe..





haha..ni semua jd knangan kt aku..kngn pahit manis semase study..aku akn ingt sapa bile2..hehe..

note: malang btul nasib aku ari ni..niat aku bek,nk kije nk sipe duit..huhu..tp xpe la..may be ade hikmah smua ni..ku mampu tersenyum n tersenyum...:)..

Salam..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...