Sunday, 3 November 2013

~Abortion~ dah tersurat..huhu

Assalamualaikum (w.b.t)

14.10.13 aku abortion..time dgn redha..walaupun mase awl2 xleh time gk..ye la..sbb da mengharapkn?huhu..2 minggu gk aku bleeding..mase ari first aku bleeding, kuar kaler coklat cair..aku trus risau..pg tu aku trus msg CI aku Pn Azlina n gtaw pn tentg semua ni..Mase aku ngadu tu aku ngis..takut..sedih semua ade..CI aku yg 1 ag Pn Suriani cube tenteramkn aku..ngis tersedu2..sebak sgt mase tu..huhu..skrg, rase malu plk bile ingt semua ni..ye la ngis..ngadu kt CI..hehe..

Then, ats nasihat pn..aku p Hosp Pantai..p scan baby..mula2 scan ats dlu..doktor gtaw xdok heart beat..pastu die mintak izin aku scan kt bwh plk..& paling xleh ingt rase sakit bile doktor masukkn alat kt private part aku..sakit sgt..hanya ALLAH yg taw...doktor gtaw kantung masih ok ag tp baby kecik & heart beat baby xde gk..doktor gtaw ag may be baby aku dlm 50 50..pastu wt appointment minggu dpn kalu xdok heart beat gk may be kne D&C..doktor gtaw tunggu pe ag, baik cuci je..mase tu aku xtaw nk ckp pe..trus ngalir air mate..suami aku peluk aku & gtaw " sbr syg, kite kine time dgn redha..kite berdoa byk2 ek..ade la tu hikmahnye"..dgr nasihat suami aku trus lega..huhu..

ari2 kuar coklat..mule2 cair, pastu coklat gelap..nk solat selalu basuh..rase xselesa..lps solat selalu ngis..ngadu kt tuhan..huhu..tp apakan daye, 3ari sebelum raye korban kuar drh mcm period tp sikit..bile kuar drh mcm period n heart beat baby xde ag..aku da mcm putus asa..aku berdoa kalu la seandai ini bukan rezeki kami ag,kuarla semua..aku takut nk hadapi kesakitan cuci..alhamdulillah!..sehari sebelum raye aku sakit perut..memulas..mcm org senggugut..tp lebih truk ag..sapa nk tdo xleh..
suami aku la yg every hour cek private part aku..n lap..pastu bile die tngok kuar drh byk n aku ngis dan muntah, suami aku trus ajak aku p emergency..

sapa kt ED..MA ambik drh & masukkn normal saline..sementara menunggu pg..mase tu kul 3 pagi..kul 5 lebih aku kejutkn suami yg tdo ats sofa  & gtaw drh kuar byk & suami aku minta pad dgn MA..pastu p toilet..bile buke je underwear..terkejut aku..ye la..seketul ade kt underwear aku..& aku tnye suami, suami gtaw dah kuar semua syg..aku trus lega..alhamdulillah..allah makbulkn doa aku..

pastu suami aku p tunjuk kt doktor & aku di masukkn ke ward..first time masuk ward, duk kt katil..staff nurse layan..adik2 KKM layan..hehe..alhamdulillah staff nurse kt hosp abdul halim semua baik2..xmcm tempt yg aku praktikal..kul 6 pagi doktor india scan..& gatw aku complete abortion..mase tu aku hepi sgt..syukur sgt2..

kul 9.30 pagi doktor pakar plk scan & gtaw memg complete abortion..& aku discharge..alhamdulillah.. pastu sementara menunggu suami aku dtg..aku berborak dgn akak kt tepi katil aku..

akak: dik knp?gugur ke?
aku: a,ah kak..akak knp?
akak: akak cancer..
aku: oo..cancer pe kak?
akak: ovari..

mase tu aku trus mengucap syukur..ALLAH uji aku mcm ni..tp org lain ag berat ALLAH uji..ALLAH bg ujian semua kpd org2 yg btul2 blh hadapinye..sentiase la berprasangka baik dgnnye..

so, ari ni aku da 21 ari berpantang..tempoh berpantang amat menyeksakn..hari2 aku duk bilang ari..hehe..ye la nk mkn mcm2..xsbr..terliur bile semua org mkn..aku je yg mkn ikan bakar & sayur sawi..hehe.org mase berpantang ni body kurus tp aku ambik!!..da mcm di pam2..xtahu la knp..berselera je mkn..hehe..

skrg ni muntah & kerap kencing..same mcm symptom aku nk pregnant dlu..aku pun xtaw knp..hehe..hormone kot...alhamdulillah,syukur sgt2..ALLAH bg aku pregnen selame 10weeks..da rase symptom pregnen n ngidam..insha ALLAH lps ni ade rezeki kami ag..aamiin..

dlu mase mule2 abort..tngok je org pregnen trus rase jeles..hehe..skrg xdah..dpt rase mcm ne bile org da lame kawin tp xdpt ank..huhu..nauzubillah..hope lps ni d murahkn rezeki ag..dpt kije & dpt baby..aamiin..

salam..



Tuesday, 1 October 2013

~Yeah i'm Pass LJM ~ :)

Assalamualaikum (w.b.t)

Semalam pagi2 ag lps subuh trus p KKIA, wt checkup.. wt MGTT..cukup  la skali xnk dah i, xsanggup!..manis sgt2!!..sapa pening palo2..loya & nk muntah..adui demi anak tercinta umie gagahikn gk..hehe..

blik2 tu trus tdo..penat sgt..tut2 kwn msg gtaw result LJM da kuar!..aku ni pantang bunyi msg trus terbeliak mate tngok..hehe..trus aku kol lecturer aku..

aku : assalamualaikum cik fida..
cik fida : waalaikumussalam..
aku : sy ni cik fida, asmat..
cik fida :(gelak2)..a,ah sy taw..
aku : cik fida result da kuar kn?
cik fida : a,ah..(gelak2 lg)
aku : mcm ne cik fida sy lulus x?
cik fida : kalu awk gagal mcm ne?(smbil gelak2)
aku : jgn cmtu cik fida, xnk da sy repeat ag..(aku pun sama gelak2)
cik fida : awk lulus!..
aku : tul ke ni cik fida??
cik fida : a,ah btul la..
aku : ade org fail x cik fida???
cik fida : tu rahsia.(sambil gelak2)...ckp dlm hati "asyik gelak je cik fida ni..hehe..
aku : ok la cik fida..thnks byk2..
cik fida..ok same2..

lps letak trus kol suami gtaw..
aku : assalamualaikum abg..
abg : waalaikumussalam..
aku : ayg lulus la syg LJM tu..
abg : ye ke??tahniah syg..
hehe..hepi sgt2 n kol mak plak gtaw..hehe..

nk ckp kt sini, aku hepi sgt2..alhamdulillah..soklan ari tu susah..alhamdulillah dgn keizinan ALLAH kami satu kls lulus..100% kami dr UiTM lulus dgn jayanye..alhamdulillah..thanks ALLAH..

Skrg xyh fikir dah psl result..fikir psl baby & nk cri keje plk..hope d permudahkan semuanye..aamiin..

Congratez tuk diri sendiri & rakan2 seperjuangan..:)

Semoga lepas ni berjaya di dlm bidang nurse yg begitu mulia nih..aamiin..


Tuesday, 24 September 2013

~ Alhamdulillah!!!..~

Assalamualaikum (w.b.t)

Sapa ke ari ni..senyum tersendiri..bile je cek upt kt klinik panel suami aku..bile je kuar result akak tu gtaw suami aku "isteri awk pregnant,naik double line"..mase tu aku kt blkg suami aku..trus aku p tngok..alhamdulillah!!!..trus menitik air mate & aku ucp syukur, sambil mengesat air mate...mase tu trus tngok suami aku..suami aku senyum..aku trus berkate dlm hati "ya ALLAH betapa besar keagungan mu, betapa hebat kekuasaanmu...thnks ALLAH!..thnks pe yg kau berikn kpd kami ini..anugerah yg x ternilai..:)

aku syak aku pregnant dr awl ag..3minggu lps kawin aku da ade symptom2 pregnant..tp aku wt xtaw je..takut salah tanggapan aku & xnk berharap..takut kecewa..aku p kelas revision ljm, aku dah start muntah, xlarat & cpt lapar..kalu dlu xmkn pagi xpe..tp skrg  xblh dah..asyik lapar je..perut asyik bunyi je..gnggu nk study..mase tu aku puase..ya la nk habiskn puase ganti 15 ari..tu yg pose cpt2..takut pregnant & ade ank, susah dah nk puase..tp sempat puase 7ari je..sbb dah xlarat sgt..kalu puase jd xde semangt nk study sbb xlarat..asyik lapar je..dugaan btul..huhu..

lps hbis exam, mlm tu suami aku mai ambik aku kt umh sewa..mai dgn pak, mak mertua & ank2 sedare aku..p umh abg die 2 ari..jln2 kt sana..pastu p terengganu, p tngok masjid kristal..p umh sedare suami aku..kt dungun..best sgt kt sane coz blh tngok laut..ye la kwsn nelayan..ari isnin kami bertolak pulang..sapa je sungai petani, aku trus ajak suami aku p klinik..cek upt..sbb aku confuse..coz 2ari sebelum tu aku cek nampak samar2 je..tu yg aku nk cek ag nih..lps je cek, result + suami aku trus ajk p mkn..mkn tomyam..wah skrg ni pe yg nk, mesti dpt..da mcm tuan puteri dah..hehe..blik tu aku cek ag upt..alhamdulillah dlm bpe second je naik double line..trus pnggil suami aku, suh die tngok..kiteorg senyum same2..thanks ALLAH!..:)

ni die result upt..:)

sapa skrg kalu tngok nih mesti kuar air mate..xsangka rezeki aku awl..Alhamdulillah!!!..:)

pastu keesokkannye aku trus p klinik..p wt buku..mase ni xleh ingt..mase mulo2 masuk jd blur..pe yg aku nk wt ni??hehe..trus p kaunter n tnye staff kt sane..dlu mase praktikal kt KK,tngok je ibu2 yg hamil..tp skrg aku pulok yg rase..btul2 xsangka..pastu wt kad merah..

ni die kad merah..:)

xsangka aku da ade kad ni!..dlu tngok je ibu2 pegang..skrg aku da ade..alhamdulilah!!!..:)

mase kt klinik tu staff nurse ambik darah aku n cek urine..lps tu p masuk blik pemeriksaan ibu hamil & SN cek perut aku..rase malu sgt mase tu..tp kne bg jugok..hehe..lps tu berborak dgn SN tu sapa dah xde org kt luar..punye la lame aku borak..aku kuar2 trus suami aku ckp "bkpo lamo sgt? nk tutup doh ni?..aku gelak je..hehe..SN tu knl lecturer aku kt UiTM..tu yg borak lame tu..hehe..

smlm kol mak & adik gtaw yang aku dah pregnant..mulo2 takut nk gtaw takut mak marah..tp bilo kol..mak xmarah pun..hehe..



xsangka dlm perut aku ade insan yg bernyawa...thanks ALLAH!!!..alhamdulillah..:)

doakn kami ye!..doakn semoga di permudahkn semuanye..aamiin..

Bismillahirrohmanirrohim..
ya ALLAH kurniakanla kami, ank yg soleh &solehah..cukup sempurna dari segi sifat fizikal & mental..aamiin..


Sunday, 1 September 2013

Family day Indah Water :)

Assalamualaikum (w.b.t)

Semalam, 31. 08.13 family day Indah Water Konsortium (IWK) d Sungai Petani, Kedah..dkt jo dgn umh kami dlm 20 minit je..ade 4 buah IWK semuanye yg join..IWK Alor star, Sungai Petani, Kulim & Kangar. Start kul 8.30 am till 4 pm..first time suami @ aku join family day IWK nih..ye la..suami aku bru je setahun lebih kije kt sini..so, ni first time bg die..hehe..p sane, sapa je trus owg usik.."ni ko org rumoh hang?" semua org wish selamat pengantin baru..sapa malu aku!..hehe.

aku je yg sopan, yg paka bju kurung..owg len semua paka seluar..hehe..ye la..bkn niat nk men pe2 pun..sbb aku kn pemalu owg nye, tu sbb paka bju yg ayu nih??chewah!!..haha..oleh sbb suami aku nk men air..so, kami p bli short pant mandi tu..(pe ntah owg pnggil,aku hentam je..hehe)..

aku tngok owg men air, best je..nk men malu..hehe..aku tngok je suami main dri bwh..& aku la yg ambik gmbr suami aku..die men sapa xingt bini kot!..nyampah!!..hehe..


d sini kami!..:)

taraa..:)

nk masuk kene paka nih!..:)
mcm ni la suasana nye..yg paling best tengok dak2 men air..:)

kami :)









ni la yg suami aku men..takut aku tngok!!..:P

men skali nk ag..ketagih!..:)




sapa sini trus aku lega..huhu
da basah!..

lps je mkn tgh ari, kami blah..hehe..

g mane2 saje org tngok inai trus ckp "pengantin baru ko?" hehe..rase nk pege tittle pengantin baru ni sapa bile2..leh ke??hehe..


tata..

Totally da berubah!!..

Assalamualaikum (w.b.t)

Dulu mase xkawin ag..blh bgn lambat, nk mandi lambat pun xpe, masak lambat pun xpe & semua xpe sbb kite sorg je..Now!..totally da berubah..semua tanggungjawab kite sbgai isteri..xleh mengeluh xleh merungut..kne wt seikhlas hati..tu sebenarnye pahala nk dpt seng je bg isteri kn??hehe..

aku?? hmm..xcaye dah ku dah jd isteri org..alhamdulillah!!..hmm..ari2 aku rotate bende yg same..bgn pg je trus mandi, solat, kejutkn suami, masak, bg suami mkn, teman suami mkn (kdg2 aku mkn or kdg2 x coz nk diet..tp kebanyakkannye mkn skali..terliur tngok..ile diet sudah!!..hehe..), then cium tngn suami p kije, kemas umh, bsuh bju, jemur bju, ni yg pling best ngadap laptop..hehe.. tgh ari plk masak, suami blik mkn, ptg masak ag..hmm..mcm tu la kn sape2 yg bergelar isteri kn??hm..sementara xkije mcm ni la..duk rotate je..hehe..nk p kuar borak2 dgn jiran segan..ye la..xbiase ag kn?lame2 nnti siap2 leh gosip ag..hehe..

mcm skrg ni mase suami p kije la, blh bls komen kwn2 kt fb, blh update status & blh edit blog...tu aku hargai btul2 mase suami kije ni!..sbb kalu mlm je, die nk gune laptop aku nih..nk tngok bujang lapok la..nk dgr ceramah ustaz azhar la..mcm2..hehe..

swonok gk duk kt kedah ni..coz brg2 die murah..tudung murah,bju murah..suke sgt..kdg2 rase ag murah pd kelate..tu yg aku suke!..ag2 umh aku nih dkt dgn econ save, dgn bandar, pasar mlm & byk ag..kdg2 xrase pun aku duk kt kedah..rase kt kelate je ag..tut2..bile kuar jln, dlu tngok bendera kelantan je kt jln2..skrg da tukar bendera dah..mase ni la bru sedar..hehe..

ni je nk cite..saje je..boring etek.hehe..mlm ni nk p UiTM dah..ade sisa2 baki ag aku tuk berjuang..tinggal la suami aku kt sini..pg td da gtaw die.."esok pg bgn la yea..bngn masak, basuh bju sendiri coz bini dah xde"..die senyum je..hehe..

Syurga d bawah tapak kaki suami..:)


tata..:)



Thursday, 29 August 2013

Dugaan yg ALLAH bg ni upenye hikmahnye..:)

Assalamualaikum (w.b.t)




Alhamdulillah..akhirnye aku da hbis study kt UiTM..7 tahun semuanye aku study..huh!..aku mmpu ucapkan "alhamdulillah"..alhamdulillah coz makbulkn doa ku..CGPA dah di capai..target pun dah capai..syukur sgt2..:)

& last i'm say i'm officially graduated from UiTM.!!!.

.
ade 1 paper ag LJM..hope blh wt yg terbaik & kami semua lulus..& lps tu trus dpt kerja..aamiin..:)

tata..:)

Dugaan..huhu

Assalamualaikum (w.b.t)

mase ni duk kelam kabut nk settlekn semua tuk majlis aku..cat umh pun xsiap ag..tut2..cincin tunang kenangan kami berdua hilang..terus ilang!..sedih sgt mase tu..xtaw nk ckp mcm ne..mase tu sedih sgt & trus p umh org yg aku syak ambik cincin aku tu & trus tnye & die xngaku..kite wt bek kt org, die bls mcm ni kt kite..huhu..

xhbis2 ag suami die wt aniaya kt ayah aku..ni die pulok..mase tu gelap dunia aku..trus ngis!..ayah aku gtaw "memg dia dah,xde org len dah"..aku syak die sbb sblum tu die masuk umh aku & tgok adioh kwn aku bg kt aku kt almari & die ckp "mat dpt doh hdioh (sambil2 kocok hadiah)".. mase tu aku xsyak ag..sebelum tu jugok die ade ckp die pregnant, duit nk guno byok..nk raye ag..

hmm..lps tu aku masuk dlm umh & trus cek cincin..aku tiap2 pg sebelum g ngecat cek cincin kt ats almari..aku xtaw nk letok mano doh..sbb umh aku mase tu duk tgh renovate..tu aku letok situ..yg aku peliknye..cincin perak & cincin nk bg ko tok laki aku ade ats almari tu..cincin aku je xdok..huhu..

aku trus kol tunang aku & gtaw cincin dah ilang (sambil2 ngis tersedu2)..sebak sgt mase tu..cincin kngn ilang mcm tu je..nasib baik tunang aku xmarah & die ckp.."xpe la..rezeki anak die la tu..biarla..nnti kalu kite ade duit,kite bli lain"..huhu..ya ALLAH time kasih coz kurniakn lelaki mcm ni kt aku.!..

slps tu aku redha..biarla..keesokkan arinye die bli set sofa umh die..seandainye die gune duit aku tu..xpe la..aku halalkn semua tu..biarla die & suami berubah..tu je aku nk..aamiin..:)

semua tinggal kenangan..cincin yg aku tatap ari2 kini ilang..huhu..

Sesungguhnye aku redha semua ni!!..


inai..:)

Assalamualaikum (w.b.t)

asyik2 bercerite pasal pelamin la, kad kawin la, bunting la & bagai la..lupo pulok nk bercerita psl inai..hehe..inai ni aku suh kawan aku yg lukis kn..kwn aku mase skolah rendah ag..terpisoh lamo sbb mase darjah 3 die pindoh sekoloh..tut2 die tegur aku kt fb..aku pun xknl doh die..mugo lain blako doh..mugo smua doh besar panje..ko guano??hehe..lps zuhur, kwn aku pakaikn inai tuk aku..

nah ni la hasilnye..:)



tang jari tngn tu nampok gelap kn??hehe..sbb aku paka inai mekah..lps tu aku topup pulok dgn inai india sbb inai mekoh xmeroh kt jari,die meroh kt tangan..hehe..

lame jugok upenye inai yg saen aku lukis tu nk ile..sekat duk kikis aku!..hehe..


tata..:)


Ceritera cinta sepanjang majlis akad nikah..:)

Assalamualaikum (w.b.t)

OK!..skrg aku nk sambung cite yg aku bg suspen td..hehe..mcm ni..ade ustaz kt kg aku tu xbg sape kahwin ade pelamin..die ckp haram..ikut budaya kristian..bg aku xsalah kalu niat nk ambik gmbr je..bkn nk tepuk2 tawar..tul x??hehe..sebelum majlis aku tu, ade worih aku nk kawin jugok..dio kawin 2 ari awl dr aku..so, pelamin die pasang awl la..yg xleh blah..pasang seminggu nk raye..awl sgt!!..meja beradab kt dpn umh..bygkn seminggu org tngok..umh die tepi jln,org duk lalu lalang..so org tngok la kn? nk d jdkn cite, ustaz tu bg ucapan kt masjid & gtaw sape2 umh yg ade mejangan die xkn p..huhu..mase tu adui..xtaw nk ckp pe..risaunye aku!..die wajib mai sbb die org pnting kalu bab kawin2 ni..huhu..

nasib bek, pelamin aku lambat pasang..esok nk kawin, ari ni pasang..alhamdulillah..mase aku akad nikoh tu xde ag meja beradab..jaz ade pelamin & bilik tdo je..yg len2, bridal aku pasang esok pg..alhamdulillah..dgn izin ALLAH smuanye berjln lancar..

mula2 fikir nk pasang kt luar meja beradab..tp kn umh aku xsiap ag garaj kt dpn..so,takut ujan & panas letak la kt dlm..btul!..ptg tu hujan lebat..klau letak kt luar hbis la berterabur..dah la angin kuat!..mak aku trus ckp " ni smua ade hikmah, ALLAH nk tolong ayh "..ye la..ayah aku penghulu kg, kwn dgn org2 yg pnting kt kg tu..nasib bek mase sanding ustaz tu xnaik ats umh pun..duk kt luar..mkn kt luar & die xtaw pun ade mejangan, ade kusi & bagai..hehe..alhamdulillah..

aku ikut ckp ayah..bkn xikut..ayah aku gtaw.."mase akad nikoh buang kerusi tu, esok klau nk ambik gmbr, ambik la..ayah xkisah"..so aku & abg ipar buang je la kusi tu..hehe..mlm akad nikoh tu, ustaz tu siap puji ag ayah aku..hantaran rendah..ikut tok guru..yg ni aku xkisah!..yg penting selamat..berdebar kot sepanjang nk akad nikoh tu!..

mase tu rombongan lelaki dtg awl ag..tp tok imam yg lambat..penat nunggu!..aku pulok dah lenguh dah duk bersimpuh!.jd org skema..kne senyum..tolongla!..hehe..tut2 tok imam sapa..die sapa trus je duduk..& trus ckp.."aku nikahkan kau dgn ismat ulam raje bla bla dgn mas kawin 100 000 ringgit.." mase tu aku terkejut..suami aku ag la terkejut..aku ckp dlm diri "tok imam ni xnapok ejaan name aku ko & xnapok ko mas kawin tu?..hehe..pastu suami aku jwb la..n then tok imam tu gelak & 1 umh gelak..hehe.. siot btul tok imam tu..org duk tgh debar, die leh pulok gurau2..hehe..

& alhamdulillah skali lafaz sah aku bergelar isteri kpd Mohd Ikhwan Bin Ghazali..sungguh2 terharu..sedih..sebak,hepi & semua ade.. time selesai akd nikah ag sedih..ayah aku bg ucapan..trus sebak bile suare ayah yg lantang tetibe slow, time ayah ckp " skrg berpindahlah tanggungjwb ayah kt suami..dgn suare tersekat2..mase tu semua org senyap..huhu..sebak sgt..pastu ayah tnye suamiaku "leh ke jago aku elok2?"..sedih sgt2..skrg pun still kuar air mate, ingt pengorbanan ayah tuk aku..thanks ayah!..huhu..

hmm..da2 kesat air mate tu!..hehe..skrg nk tunjuk gmbr2 semase akad nikoh..ni gmbr dr enset adik aku je..yg dr my photographer xsiap ag taw..terpakse la tunggu..huhu..:)

 ni d antare2 gmbr akad nikah kami berdua..:)

menunggu di dalam bilik..:)
berdebar..menunggu ketibaan tok imam..:)
mcm artis mlm tu..bertubi2 owg ambik gmbr..hehe..senyum tp debarnye hanye tuhan yg taw..:)
with KAKAK!!..:)
sempat ag bergmbr dgn adik & ank sedare aku sebelum kuar bilik :)
time ni la sebak..bile ayah bg ucapan penyerahan tanggungjawab aku kpd suami..huhu..
yeah..kami dah HALAL!!..:)
Alhamdulillah..dgn skali lafaz, aku sah bergelar isteri kpd MOHD IKHWAN BIN GHAZALI..skrg aku kne ingt dah..syurga di bawah tapak kaki suami..

semoga kami mendapat zuriat yg soleh & solehah & aku menjd isteri yg solehah..aamiin..



tata..:)



Pelamin idamanku..:)

Assalamualaikum (w.b.t)

Pelamin ni aku ambik dgn bridal Hasana collection kt dpn Kem Desa Pahlawan Bukit China.. aku ambik pakej 3 panel pelamin, dlm bilik tido, mkn beradab, pintu gerbang, bantal akad nikoh, make up 4x , bju 5 pasang & 2 khemah..wah!..xsilap aku pilih bridal ni..amat2 berpuas hati!..mase mulo2, aku takut make up..ye la dlu mase aku tunang & pre wed pupu aku yg make up kn ..aku suke sgt dgn pupu aku yg make up kn tu..simple but nice!..hmm..tp skrg pupu aku xkije dah kt situ dah..so, mase aku kawin pupu aku da xmake up kn aku..owg len..takut sgt takut xcantik..tebal la..pe la..risau..da la kawin skali je dlm hidup..

tp syukur ke hadratnye..aku mampu say "alhamdulillah"..ni la hasilnye, aku amat2 berpuas ht!!.:)

taraa..hehe..
with myfrens (sebelah knn mariam & baby yg comey) & (sebelah kiri shikin)..:)
ni pelamin mase akad nikad :)


peh!.akad nikoh pun ade pelamin..hehe..xla..ats permintaan ayah, so aku wt la mcm ni..
nk taw cite ke??hehe...nanti aku cite di entry seterusnye ek..kt sini jaz nk tunjuk gmbr2 pelamin je..:) tunggu taw..hehe..bg suspen sikit..:p

ni pelamin 3 panel..:)





ni dalam bilik..:)


ni mkn beradab :)



ni khemah :)



  ni pintu gerbang :)


last sekali meja Guest book (d jdkn kngn tuk pngntin..:)



 ok!..jupe di entry seterusnye..:)


Salam..:)



Wedding cake :)

Assalamualaikum (w.b.t)

Cake!..wow!..simple but nice..aku book dgn kak Syarifah Munirah kt ketereh..dkt je dgn umh aku..dlm 10minit je..:)

pagi2 ag aku & abg ipar p kdai die.. dlu mase book terlintas gk dlm ht ni nk cupcake..tp bile tnya mahal kot, trus xjd...tut2 bile p ambik kek, kak tu sponsor cupcake..pe ag terkejut la..trus ckp.."thanks kak..thanks sgt2.." rezeki kami..alhamdulillah!..:)


kek yg d impikan..alhamdulillah tercapai jua..:)
ambik gmbr dpn kek sekejp je..bli punye la mahal..hmm..tp xpe bg aku, aku da dpt pe yg aku nk..lps je selesai ambik pic dgn kek trus je anak sedare aku serbu..hehe..ye la dr pg ag tunggu kek ni..kakak gtaw aku "comeyye cik ngoh"..aifi plk "nk beloh blh"hehe..tetibe rindu kt diorg..huhu..

then slps ni nk cite sal pelamin pulok..tata..

salam..:)

Wednesday, 28 August 2013

Siso :)

Assalamualaikum (w.b.t)

org klate pnggil "siso"..bkn siso sampah deh!!..hehe..siso ni souvenier la..gini nk cite sikit kt sini..hehe..goodie bag & pengetip kuku aku bli kt Pasar Besar Siti Khadijah d KB..gule2,sumi & jagung aku bli kt kdai borong kt Nilam Puri..hmm..selepas siap ngecat umh,madoh,ngemas n tibe la masenye tuk buh siso dlm goodie bag..sehari sebelum raye..maksudnye ari wt ketupat aku & adik buh siso dlm goodie bag..

raye thn ni la aku xbraye sgt..ye la..pagi2 lg org pakai bju baru..hehe..gilo!..raye kali ni la pling sempoi skali..bgn2, terus mandi & paka bju t.shirt n kain sarung..pastu duk mengadap buh siso dlm goodie bag.hehehe...adui..1000 kot!..mane xpenat..bg aku mase tu emas!..sungguh2 bernilai..sapa kn tdo pun xcukup..mase tu jugok la..aku demam, selsema, batuk & semua ade..tp kuatkn diri  jugok tuk majlis aku nanti..:)

alhamdulillah pd ptg raye tu mykazen dtg..fuh ramai kot!...diorg tolong..sekejp jo..sekelip mate dah hampir nak siap..alhamdulillah..thanks my kazen!..:) mlm tu pak sedare aku pulok yg dtg..die tolong jugok..alhamdulillah..alhamdulillah..thanks semua..:)

ingat ag kate2 ayat.." ingt jgn lupo bls jase diorg"..huhu..tetibe sebak..ayoh mak windu!!..huhu..ok2..da2 ngis, sambung blik k!..hehe..

ha!..ni la pic "siso" ku..:)




ni pengetip kuku :)



k la..nk pos pasal kek plk ptg ni..tunggu adik upload gmbr kek dlu..hehe..

sedg menunggu cik abe blik mkn tgh ari... ari ni masak ayam kicap , kangkung belacan & solok lade..:)

tata..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...