Thursday, 29 August 2013

Dugaan yg ALLAH bg ni upenye hikmahnye..:)

Assalamualaikum (w.b.t)




Alhamdulillah..akhirnye aku da hbis study kt UiTM..7 tahun semuanye aku study..huh!..aku mmpu ucapkan "alhamdulillah"..alhamdulillah coz makbulkn doa ku..CGPA dah di capai..target pun dah capai..syukur sgt2..:)

& last i'm say i'm officially graduated from UiTM.!!!.

.
ade 1 paper ag LJM..hope blh wt yg terbaik & kami semua lulus..& lps tu trus dpt kerja..aamiin..:)

tata..:)

Dugaan..huhu

Assalamualaikum (w.b.t)

mase ni duk kelam kabut nk settlekn semua tuk majlis aku..cat umh pun xsiap ag..tut2..cincin tunang kenangan kami berdua hilang..terus ilang!..sedih sgt mase tu..xtaw nk ckp mcm ne..mase tu sedih sgt & trus p umh org yg aku syak ambik cincin aku tu & trus tnye & die xngaku..kite wt bek kt org, die bls mcm ni kt kite..huhu..

xhbis2 ag suami die wt aniaya kt ayah aku..ni die pulok..mase tu gelap dunia aku..trus ngis!..ayah aku gtaw "memg dia dah,xde org len dah"..aku syak die sbb sblum tu die masuk umh aku & tgok adioh kwn aku bg kt aku kt almari & die ckp "mat dpt doh hdioh (sambil2 kocok hadiah)".. mase tu aku xsyak ag..sebelum tu jugok die ade ckp die pregnant, duit nk guno byok..nk raye ag..

hmm..lps tu aku masuk dlm umh & trus cek cincin..aku tiap2 pg sebelum g ngecat cek cincin kt ats almari..aku xtaw nk letok mano doh..sbb umh aku mase tu duk tgh renovate..tu aku letok situ..yg aku peliknye..cincin perak & cincin nk bg ko tok laki aku ade ats almari tu..cincin aku je xdok..huhu..

aku trus kol tunang aku & gtaw cincin dah ilang (sambil2 ngis tersedu2)..sebak sgt mase tu..cincin kngn ilang mcm tu je..nasib baik tunang aku xmarah & die ckp.."xpe la..rezeki anak die la tu..biarla..nnti kalu kite ade duit,kite bli lain"..huhu..ya ALLAH time kasih coz kurniakn lelaki mcm ni kt aku.!..

slps tu aku redha..biarla..keesokkan arinye die bli set sofa umh die..seandainye die gune duit aku tu..xpe la..aku halalkn semua tu..biarla die & suami berubah..tu je aku nk..aamiin..:)

semua tinggal kenangan..cincin yg aku tatap ari2 kini ilang..huhu..

Sesungguhnye aku redha semua ni!!..


inai..:)

Assalamualaikum (w.b.t)

asyik2 bercerite pasal pelamin la, kad kawin la, bunting la & bagai la..lupo pulok nk bercerita psl inai..hehe..inai ni aku suh kawan aku yg lukis kn..kwn aku mase skolah rendah ag..terpisoh lamo sbb mase darjah 3 die pindoh sekoloh..tut2 die tegur aku kt fb..aku pun xknl doh die..mugo lain blako doh..mugo smua doh besar panje..ko guano??hehe..lps zuhur, kwn aku pakaikn inai tuk aku..

nah ni la hasilnye..:)



tang jari tngn tu nampok gelap kn??hehe..sbb aku paka inai mekah..lps tu aku topup pulok dgn inai india sbb inai mekoh xmeroh kt jari,die meroh kt tangan..hehe..

lame jugok upenye inai yg saen aku lukis tu nk ile..sekat duk kikis aku!..hehe..


tata..:)


Ceritera cinta sepanjang majlis akad nikah..:)

Assalamualaikum (w.b.t)

OK!..skrg aku nk sambung cite yg aku bg suspen td..hehe..mcm ni..ade ustaz kt kg aku tu xbg sape kahwin ade pelamin..die ckp haram..ikut budaya kristian..bg aku xsalah kalu niat nk ambik gmbr je..bkn nk tepuk2 tawar..tul x??hehe..sebelum majlis aku tu, ade worih aku nk kawin jugok..dio kawin 2 ari awl dr aku..so, pelamin die pasang awl la..yg xleh blah..pasang seminggu nk raye..awl sgt!!..meja beradab kt dpn umh..bygkn seminggu org tngok..umh die tepi jln,org duk lalu lalang..so org tngok la kn? nk d jdkn cite, ustaz tu bg ucapan kt masjid & gtaw sape2 umh yg ade mejangan die xkn p..huhu..mase tu adui..xtaw nk ckp pe..risaunye aku!..die wajib mai sbb die org pnting kalu bab kawin2 ni..huhu..

nasib bek, pelamin aku lambat pasang..esok nk kawin, ari ni pasang..alhamdulillah..mase aku akad nikoh tu xde ag meja beradab..jaz ade pelamin & bilik tdo je..yg len2, bridal aku pasang esok pg..alhamdulillah..dgn izin ALLAH smuanye berjln lancar..

mula2 fikir nk pasang kt luar meja beradab..tp kn umh aku xsiap ag garaj kt dpn..so,takut ujan & panas letak la kt dlm..btul!..ptg tu hujan lebat..klau letak kt luar hbis la berterabur..dah la angin kuat!..mak aku trus ckp " ni smua ade hikmah, ALLAH nk tolong ayh "..ye la..ayah aku penghulu kg, kwn dgn org2 yg pnting kt kg tu..nasib bek mase sanding ustaz tu xnaik ats umh pun..duk kt luar..mkn kt luar & die xtaw pun ade mejangan, ade kusi & bagai..hehe..alhamdulillah..

aku ikut ckp ayah..bkn xikut..ayah aku gtaw.."mase akad nikoh buang kerusi tu, esok klau nk ambik gmbr, ambik la..ayah xkisah"..so aku & abg ipar buang je la kusi tu..hehe..mlm akad nikoh tu, ustaz tu siap puji ag ayah aku..hantaran rendah..ikut tok guru..yg ni aku xkisah!..yg penting selamat..berdebar kot sepanjang nk akad nikoh tu!..

mase tu rombongan lelaki dtg awl ag..tp tok imam yg lambat..penat nunggu!..aku pulok dah lenguh dah duk bersimpuh!.jd org skema..kne senyum..tolongla!..hehe..tut2 tok imam sapa..die sapa trus je duduk..& trus ckp.."aku nikahkan kau dgn ismat ulam raje bla bla dgn mas kawin 100 000 ringgit.." mase tu aku terkejut..suami aku ag la terkejut..aku ckp dlm diri "tok imam ni xnapok ejaan name aku ko & xnapok ko mas kawin tu?..hehe..pastu suami aku jwb la..n then tok imam tu gelak & 1 umh gelak..hehe.. siot btul tok imam tu..org duk tgh debar, die leh pulok gurau2..hehe..

& alhamdulillah skali lafaz sah aku bergelar isteri kpd Mohd Ikhwan Bin Ghazali..sungguh2 terharu..sedih..sebak,hepi & semua ade.. time selesai akd nikah ag sedih..ayah aku bg ucapan..trus sebak bile suare ayah yg lantang tetibe slow, time ayah ckp " skrg berpindahlah tanggungjwb ayah kt suami..dgn suare tersekat2..mase tu semua org senyap..huhu..sebak sgt..pastu ayah tnye suamiaku "leh ke jago aku elok2?"..sedih sgt2..skrg pun still kuar air mate, ingt pengorbanan ayah tuk aku..thanks ayah!..huhu..

hmm..da2 kesat air mate tu!..hehe..skrg nk tunjuk gmbr2 semase akad nikoh..ni gmbr dr enset adik aku je..yg dr my photographer xsiap ag taw..terpakse la tunggu..huhu..:)

 ni d antare2 gmbr akad nikah kami berdua..:)

menunggu di dalam bilik..:)
berdebar..menunggu ketibaan tok imam..:)
mcm artis mlm tu..bertubi2 owg ambik gmbr..hehe..senyum tp debarnye hanye tuhan yg taw..:)
with KAKAK!!..:)
sempat ag bergmbr dgn adik & ank sedare aku sebelum kuar bilik :)
time ni la sebak..bile ayah bg ucapan penyerahan tanggungjawab aku kpd suami..huhu..
yeah..kami dah HALAL!!..:)
Alhamdulillah..dgn skali lafaz, aku sah bergelar isteri kpd MOHD IKHWAN BIN GHAZALI..skrg aku kne ingt dah..syurga di bawah tapak kaki suami..

semoga kami mendapat zuriat yg soleh & solehah & aku menjd isteri yg solehah..aamiin..



tata..:)



Pelamin idamanku..:)

Assalamualaikum (w.b.t)

Pelamin ni aku ambik dgn bridal Hasana collection kt dpn Kem Desa Pahlawan Bukit China.. aku ambik pakej 3 panel pelamin, dlm bilik tido, mkn beradab, pintu gerbang, bantal akad nikoh, make up 4x , bju 5 pasang & 2 khemah..wah!..xsilap aku pilih bridal ni..amat2 berpuas hati!..mase mulo2, aku takut make up..ye la dlu mase aku tunang & pre wed pupu aku yg make up kn ..aku suke sgt dgn pupu aku yg make up kn tu..simple but nice!..hmm..tp skrg pupu aku xkije dah kt situ dah..so, mase aku kawin pupu aku da xmake up kn aku..owg len..takut sgt takut xcantik..tebal la..pe la..risau..da la kawin skali je dlm hidup..

tp syukur ke hadratnye..aku mampu say "alhamdulillah"..ni la hasilnye, aku amat2 berpuas ht!!.:)

taraa..hehe..
with myfrens (sebelah knn mariam & baby yg comey) & (sebelah kiri shikin)..:)
ni pelamin mase akad nikad :)


peh!.akad nikoh pun ade pelamin..hehe..xla..ats permintaan ayah, so aku wt la mcm ni..
nk taw cite ke??hehe...nanti aku cite di entry seterusnye ek..kt sini jaz nk tunjuk gmbr2 pelamin je..:) tunggu taw..hehe..bg suspen sikit..:p

ni pelamin 3 panel..:)





ni dalam bilik..:)


ni mkn beradab :)



ni khemah :)



  ni pintu gerbang :)


last sekali meja Guest book (d jdkn kngn tuk pngntin..:)



 ok!..jupe di entry seterusnye..:)


Salam..:)



Wedding cake :)

Assalamualaikum (w.b.t)

Cake!..wow!..simple but nice..aku book dgn kak Syarifah Munirah kt ketereh..dkt je dgn umh aku..dlm 10minit je..:)

pagi2 ag aku & abg ipar p kdai die.. dlu mase book terlintas gk dlm ht ni nk cupcake..tp bile tnya mahal kot, trus xjd...tut2 bile p ambik kek, kak tu sponsor cupcake..pe ag terkejut la..trus ckp.."thanks kak..thanks sgt2.." rezeki kami..alhamdulillah!..:)


kek yg d impikan..alhamdulillah tercapai jua..:)
ambik gmbr dpn kek sekejp je..bli punye la mahal..hmm..tp xpe bg aku, aku da dpt pe yg aku nk..lps je selesai ambik pic dgn kek trus je anak sedare aku serbu..hehe..ye la dr pg ag tunggu kek ni..kakak gtaw aku "comeyye cik ngoh"..aifi plk "nk beloh blh"hehe..tetibe rindu kt diorg..huhu..

then slps ni nk cite sal pelamin pulok..tata..

salam..:)

Wednesday, 28 August 2013

Siso :)

Assalamualaikum (w.b.t)

org klate pnggil "siso"..bkn siso sampah deh!!..hehe..siso ni souvenier la..gini nk cite sikit kt sini..hehe..goodie bag & pengetip kuku aku bli kt Pasar Besar Siti Khadijah d KB..gule2,sumi & jagung aku bli kt kdai borong kt Nilam Puri..hmm..selepas siap ngecat umh,madoh,ngemas n tibe la masenye tuk buh siso dlm goodie bag..sehari sebelum raye..maksudnye ari wt ketupat aku & adik buh siso dlm goodie bag..

raye thn ni la aku xbraye sgt..ye la..pagi2 lg org pakai bju baru..hehe..gilo!..raye kali ni la pling sempoi skali..bgn2, terus mandi & paka bju t.shirt n kain sarung..pastu duk mengadap buh siso dlm goodie bag.hehehe...adui..1000 kot!..mane xpenat..bg aku mase tu emas!..sungguh2 bernilai..sapa kn tdo pun xcukup..mase tu jugok la..aku demam, selsema, batuk & semua ade..tp kuatkn diri  jugok tuk majlis aku nanti..:)

alhamdulillah pd ptg raye tu mykazen dtg..fuh ramai kot!...diorg tolong..sekejp jo..sekelip mate dah hampir nak siap..alhamdulillah..thanks my kazen!..:) mlm tu pak sedare aku pulok yg dtg..die tolong jugok..alhamdulillah..alhamdulillah..thanks semua..:)

ingat ag kate2 ayat.." ingt jgn lupo bls jase diorg"..huhu..tetibe sebak..ayoh mak windu!!..huhu..ok2..da2 ngis, sambung blik k!..hehe..

ha!..ni la pic "siso" ku..:)




ni pengetip kuku :)



k la..nk pos pasal kek plk ptg ni..tunggu adik upload gmbr kek dlu..hehe..

sedg menunggu cik abe blik mkn tgh ari... ari ni masak ayam kicap , kangkung belacan & solok lade..:)

tata..:)


Tuesday, 27 August 2013

Everything kenangan OK!!..:)


Assalamualaikum (w.b.t)


kali ni nk cite sal brg2 yg aku tempah tuk di jdkn kngn..wedding guest book & pen, props, photo frame, pillow, flower corsage (bunga penanggah) and last flower & vase..aku booking awl ag dlm bln 3..

aku dpt ilham ni dari wedding my fren elis..lps tngok je trus terfikir tnye die, book kt ne?..mule2 aku book kt dak tanah merah tut2 die gtaw die xleh wt coz die dpt jd cikgu kt perak..mase tu so sad coz aku suke sgt dgn kreativiti die..so2 lawa..so, die rase berslh sgt & mintak kwn die yg wt iaitu nanad's craft kt bukit mertajam pulau pinang..die ckp nanad's craft tu wt cantik..die suke hasil tngn nanad's craft tu..so aku mengiakn je la..

guest book & frame aku ambik sendiri kt pinang coz mase tu kebetulan p umh kakak aku kt sane..yg len2 tu die pos..alhamdulillah seminggu nk berlangsung mjlis aku, sampai la semua ni..syukur..:)..


ni letak ats meja guest book..:)

same as the above..hehe..

same too..hehe

di abadikn selepas akad nikah..bergambar di dlm bilik..:)

ni 1 je..my fren kt puncak alam yg wt..mase ni die pregnen..sungguh tekun kwn aku sorg ni..thnks cinot..:) & di letakkn di ats meja guest book..:)

ade ag sebenarnye..10 semuanye..tp gmbrnye xdok coz semua duk dlm enset dik mybongsu..so aku ambik kt fb nanad's craft je la..hehe
disemat dibaju sebagai tanda ahli keluarga pengantin. Sweet sgt tngok pd ari tu..:)

& Ni kate2 nad tuk k.long & husband..thnks nad byk2!!..:)

Tahniah buat pengantin baru Asmat Saari & Ikhwan daripada Nanad's Craft. Terima kasih kerana mempercayai hasil kerjatangan NC 

Maaf tak dapat hadir ke majlis kalian. Hanya doa ku kirimkan moga dikurniakan kebahagiaan & kesejahteraan hidup di alam rumahtangga 

nanad's craft the best!..sungguh2 ku mepercayainye!..hehe.:)

tata..:)

Madoh..:)

Assalamualaikum (w.b.t)

ohh!..kali ni nk cite sal word "madoh" plk..uhh!..aku ingt dlu madoh ni kejp je..lamo siot!..dri umh ke umh..pent sbb mase tu bln pose..sian kt mak..pns2 ikut aku..thnks mak!..

alhamdulillah dlm 4 ari selesai la madoh..4 ari ni sbb aku wt mjlis kecik2 je (kesyukuran) & kalu wt ngele hbis la..mahu x 2minggu..hehe..kwn2 kt uitm aku bg awl ag..mase tu dlm hujung bulan 6 coz bg mase tu sbb xnk rushing..dulu tngok org je wt event, bg kad, tulis name kt kad & skrg xsangka dah sapa turn aku lak..excited oi!..hehe..

ni gmbr2 aku duk lipat kad, tulis name & wt masuk dlm sampul..:)




mase ni aku xberdebar ag..biase2 je..aku taw mase ni nk settle cpt2!..xlarat dah tngn kaki bdn & smua la..hehe..



Monday, 26 August 2013

Kad kawin, bunting, banner, penunjuk arah, tag tq..:)


Assalamualaikum (w.b.t)

Aku tempah semua ni awl ag..dr bulan 3 ag kt melaka..hasilnye amat berpuas hti!..murah & berkualiti!..:)

Kad kahwin

aku wt 2 beloh pihak.. 1000 pieces..:)
ni kot depan..:)

ni kot belake (peta)..:)
Bunting 

yg ni pun same aku wt 2 beloh pihak..)

ni beloh laki (biru terqoise)..:)
ni beloh aku (purple pink)

Bunting ni abg ipar aku letak dkt dgn pintu gerbang & meja guest book :)



Banner

Banner so je aku wt..alik aku je..:)




abg ipar aku letak kt khemah..:)



Penunjuk arah

Same je wt 2 beloh pihak.abg ipar aku yg uruskn smua ni...dr ambik kayu,lekat ko kayu wt bunga mangga n pacok..smua die..thnks abg long!.jase abg long d kenang!..:)

letak kt simpang..kalu xdok penunjuk ni..sapa ko mapuh org xjupo cri umh aku..jln tersorot sikit..:)

ni beloh laki..:)
yg sign arrow ni xambik pic coz jauh sgt dgn umh..mase pasang ari tu lupe nk ambik pic..hehe..


Tag tq

aku wt 1000 pieces tuk di letakkan dlm goodie bag tuk wt kngn dr pngantin..:)


ni beloh dpn..:)

beloh belake..:)


kite jupe d entry seterusnye..esok la plk..xlarat dah nk ngedit nih!..hehe..

~Aktiviti mengecat umh..:) ~


 Assalamualaikum (w.b.t)


Pagi2 ag slps subuh, bermulala aktiviti mengecat umh.. walaupun bln pose, aku gagahi jugok tuk wt semua ni coz majlis ku dah smkin hampir..seleps subuh aku bngkit & kul 12.30 tgh mlm bru tdo gara2 nk siapkn ngecat umh..2 minggu aku settle kn smua ni..dr cat putih sapa cat kaler..

Mule2 mase cat putih, aku tngok dinding umh aku n berbisik.."aloh hudohnye" kalu cat kaler ngano la ni?..using sgt mase tu..pahtu aku tawakal je la..then slps seminggu aku start cat kaler..dr dlm umh sapa luar, mcm2 kaler..hehe..

Tp pling xsuke sal ngecat ni, nk kena tanggalkn sisa2 cat ni sbb nk solat..:) tp berbaloi lps siap, trus berbisik " lawa jugok aku cat, mcm dah professional..hehe.." jgn terkejut sapa kn org dkt umh aku nk upah aku cat umah die..lawak tul..ni pun xlarat, nk ambik upah org lak..hehe..

Memandangkn tema aku kawin purple pink..so, aku pilih kaler2 ni..:)

Kaler purple jd pilihan ht di ruang tamu..:)
kaler pink terang di dapur :) 

kaler ni kt bilik tdo adik ku :)

ni kaler hijau putih kt luar umh..kaler ni ats permintaan ayah..:)


Alhamdulillah..hasil dr titik peluhku, umhku tersenyum megah tanpe di byr upah satu sen pun..jimat!..:)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...