Monday, 31 December 2012

~Hepi New Year 2013~ :)

 
Assalamualaikum..


15 minit ag berakhirla tahun yg byk suke duke.. selmt tinggal 2012 & slmt dtg 2013!!!..



i wish hepi new year 2013!..:)

tahun 2013 tahun yg mencabar bg aku..tahun yg d nantikan setelah sekian lame..hope smua berjln dgn lancar..

memori belajar akan berakhir..
status akan bertukar..
insha ALLAH smua tu..insha ALLAH..
same2 kite doakn bersame..


10 jan 2013 NRS 560 ICU (2.15-5.15PM)
14 JAN 2013 OSCE..

ya ALLAH bantula kami smua..permudahknla segala2nye..semoga kami mendapat result yg berkat n cemerlang..& tahun 2013 jugok semoga kami mendapat kerje gov..aamiin...

 


 

Monday, 10 December 2012

Akhirnye aku berani juge:)

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.
 
 
Alhamdulillah,ari ni aku hepi sgt..pengalaman yang xdpt d lupekan..dulu tngok dri jauh je..tp ari ni alhamdulillah ku gagahi juge diri ni..wt CPR!!..dpt rase gk wt ko patient..penat sgt..sapa lenguh kaki2..kentaq!!..seyes!..pengalaman yg xdpt d lupekn..
 
patient tu mude ag..bru 32 tahun..lelaki..die seizure..kami dah cube tolong sedaya upaya..selama 30 minit..aku, fatin,dba,doktor,staff nurse bergilir2 cube bantu patient tu..di selang seli dgn defib..ya ALLAH, ALLAH sygkan die..die pergi tinggalkan kite semua..huhu..
 
sedekahkan al-fatihah kpd arwah mohd affendi..semoga rohnye d temptkan di kalangan org2 yg beriman..aamiin..
 
note: sekadar peringatan bersama..ajal maut di tangan tuhan..xkire umur mude or tua..kalu dah ALLAH katakan "kun fayakun" maka jd la pe yg seperti ALLAH nk kn tu..diri ini terlalu kerdil ya ALLAH..huhu..
 
Salam..
 
 

Tuesday, 4 December 2012

~ Angka 5 dah dapat ku capai..alhamdulillah ~



Bru sempat aku nk post pasal ni..dr dulu ag nk post,tp xkesampaian..ari ni free sikit,so luangkan mase untuk my blog..hehe..

Alhamdulillah sem ni aku dah capai target..angka 5 kt dpn dah ku genggam..thanks ya ALLAH..thanks ats segala2nye..



Insha ALLAH 10 kilo ag target aku untuk tahun dpn..insha ALLAH angka 4 plk..:)



~Memohon kpdmu Ya ALLAH~

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.
 

Tetibe ari ni aku rase takut sgt pebile lecturer aku ade nasihtkn something ktku..aku taw nasiht tu amt bermakna untukku n di jadikn pengajaran untukku..
tp seyes!..aku takut sgt..hm!..aku hnye mampu berdoa kpdmu ya ALLAH..
 
Bismillahirrahmanirrohim
 
Ya ALLAH kuatkn la smngt aku untuk hadapi smua ni..n jauhila kami drpd malapetaka & berjayala kami di dunia & akhirat & semoga ape yg kami rancang,berjln dgn sempurna.ya ALLAH kau makbulkanla doaku ini..
 
aamiin..
 
 
Thanks to my lecturer ats nasihat puan..thnks sgt2..
 
 
 
 
 


Monday, 29 October 2012

Counting days ^_^


2 Julai 2011

Dah setahun lebih berlalu..
tarikh pun dah kedua2 belah pihak setuju..kad kawin pun dah blh tempah...rumah yang aku duk skrg ni pun bakal d robohkan xkire mase dah..Alhamdulillah di atas semua kurniaan mu ni ya ALLAH..
aku dah final year..hope smua berjln dgn lancar..xde pe2 yg tersangkut..aamiin..

to kwn2 yg bakal melangsungkn perkahwinan dlm mase yg terdekat ni..
k.long doakn korang n pasangan bahagia hingga ke jannah..aamiin..

bg yg xjupe jodoh ag..
jgn risau ALLAH dah aturkn jodoh kite smua..
hope korang smua dpt yg terbek..
k.long sentiase doakn kwn2 semua..:)



Friday, 12 October 2012

"DO’A KETIKA HATI RINDU MENIKAH"


Aminkan Do’a ini,

Ya Allah,,Ya Rabbi...
Wahai Dzat Yang Menguasai Setiap Hati
Jika memang dia bukan bagian dari tulang rusuk hamba
jangan biarkan hati ini merindukan kehadirannya
bantu hamba agar tidak memasukkan dia ke dalam pikiran dan hati hamba
tundukkanlah pesonanya dari pelupuk mata hamba
jangan biarkan ia mengukir dirinya di sudut hati hamba
gantilah kerinduan dan keinginan yang membelenggu ini dengan kasih sayangMu
yang murni dan meliputi semua makna dalam Ar Rahim-Mu
bantu hamba agar dapat mengasihinya sebagai saudara seiman yang diikat tali ukhuwah

tetapi, jika Engkau memang menciptakannya buat hamba
tolong, satukan hati kami
Bantu hamba untuk mencintainya
tanpa melebihi cinta hamba kepada-Mu, Rasul Mulia-Mu dan Jihad di Jalan-Mu
Anugerahkan hamba kesabaran, niat tulus dan kebulatan tekad
untuk memenangkan hatinya
Selimuti juga dirinya dengan kasih sayang-Mu yang Maha Luas
Agar mampu mengerti dan menerima hamba
Belajar saling melengkapi kekurangan, dan bertahan dalam kebaikan
Tumbuhkan keyakinan bahwa kami ikhlas berbagi suka dan duka
Semata dalam bingkai harapan akan Ridho-Mu

Ajari hamba agar makin dekat kepada cinta-Mu
Tuntun langkah hamba menuju cahaya-Mu yang Abadi
Ajarkan hamba kesabaran dan kesetian kepada syariat-Mu
Selama masa penantian ini
sampai saat yang Engkau tetapkan tiba waktunya

Ya Rabb,
Kabulkan doa hamba...
Aamiin…Allahumma Aamiin.







Friday, 5 October 2012

Kisah bdk xde kije *_*


Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.



hahaha..sblum nk cite kt cni..aku nk gelak dlu..kah3..hehe..memg lawak..seyes lawak..haha..
ok la aku straight to the point la..mcm ni, ari ni,aku & ninie ade wt kije gile..seyes!..kalu korg ade kt sane,msti korg pun rase nk gelak..dgn malunye..adui..tuhan je yg taw..hehe..

ok2 aku cite..mcm ni,ari ni aku,faiqa,ninie,zuleha & ziela g hotel sunway..hmm!..mesti korg tnye kn np kiteorg p sane??kt hotel ag tu??hehe..dlu aku p hotel bile ade dinner2 je , tp ni x..ni aku nk keje kt sane..haha..tp xkesampaian niat d hati n jd sebaliknye..rase mcm dlm mimpi..seyes..aku rase mcm nk suh ninie tampar2 je pipi aku ni,sbb aku xpercaye..tul2 x caye..hehe..

seyesly,aku ingt aku kije ni kt dewan je..rupe2nye hotel..adui..pastu hotel ni punye la skema..nk masuk kije,diorg check kiteorg dlu..adui pd mulenye ninie,aku,zuleha n 2 org ag dak uitm shah alam xlepas..dlm erti kate len,kami d REJECT!..aku xdpt kije kt situ coz aku paka kasut crocs,gile..seyes aku xtaw sbb tu undg2 bru hotel sunway..huhu..tp mase tu,aku dah memg xnk kije kt situ..cuak kot..kt hotel tu ade org2 knamaan..kalu la aku serve2 mknn,tertumph ke pe ke..mampus aku..huh!..nauzubillah..
pastu slps india(mcm bos kt situ la) tu fikir2 blik die lepaskn ninie n zuleha..so diorg ber4 dpt kije..aku je yg x..huhu..

memg mase tu aku fikir nk blik je..seyes..xsanggup..merosakkn majlis ank2 datok..xsanggup..akhirnye ninie teman aku..ninie pun nk blik gk..thnks ninie..
so,kami blik la dgn van..ats van kami gelak2..seyes sungguh lawak & memalukn..hehe..
pastu kami p la pkns & kami berpic..hehe..
so,lyn pic kami berdua..:)..

ni dlm van.. gelak je manjg..hehe..
thnks ninie :)







aku d REJECT!..hehe..





haha..ni semua jd knangan kt aku..kngn pahit manis semase study..aku akn ingt sapa bile2..hehe..

note: malang btul nasib aku ari ni..niat aku bek,nk kije nk sipe duit..huhu..tp xpe la..may be ade hikmah smua ni..ku mampu tersenyum n tersenyum...:)..

Salam..




Friday, 14 September 2012

My Niece ^_^..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.


Ari ni rase nk cite sal anak2 buah aku.. tringt ag..aku jage diaorg 3 week.. tibe2 rase rindu kt diorg..huhu..mane xnye slame 3 minggu tu la aku berkepit je dgn diorg tu..mane ade aku,d situla ade ank2 buah aku..huhu..

hm!..k la skrg aku nk cite sal about ank buah aku yg first.. name  d beri oleh abahnye Tuan Nur Syadiqin bt Tuan Zulkifli..umur dah masuk 4 tahun.. 18.8.2008..mase dr baby ag mak aku jage die.. aku plk mase ni ank buah yg first,memg la hepi..slalu dukung2 kakak..hehe..


umur 1 ari..

yg ni dah beberapa ari la..xingt..hehe..



yak..nk tumbuk cik ngoh ke tu?hehe..

comey kakak senyum..:)..
bru bngn tdo..rambut kusut tp tetp comey..
kakak sekeliling umh nyo ngakoh..hehe..
kalu tdo,rase sian plk..kalu sdr,marah coz buas..hehe..
gnggu cik cu study ek..hehe..
ala tomei2..ambik kopiah tok ayah ye..hehe..
kijo nyo kunga jo reti..pahtu lepa buku rato..cik ngoh la jo nyipe..hehe..
comey bertudung..hehe..





Ni plk yg ke2.. Tuan Aifi Helmi Bin Tuan Zulkifli.. 14.10.2009.. bru nk masuk 3 tahun.. yg ni dr kecik asyik nk berkepit je dgn mak die..tp skrg dah brubah..dah smakin rapat dgn aku..sapa kn tdo pun nk ngan aku..xsangka aifi berubah sapa mcm ni skali..hehe..pic aifi sikit je dgn aku coz mase die lahir aku duk kt u..xblik..mase aku blik plk aifi duk pinang..jupe setahun skali je..ni pun pic aku ambik dgn adik aku..

name saye aifi..panggil sy dak manje k!..hehe..
ikut tok ayah solat..tahiyyat dah tu..pandai dah ank buah cik ngoh yg manje ni..
hehe..jari tngn tu xleh blah..pandai..hehe..
tdo..mase ni manje ag..xnk dgn sape2 slain ibu & abahnye je..hehe..


mase ni napok gemuk kn??..






ni pic diorg berdua..ish beza 1 tahun je..kwn berdua ni je la..tp kite kna tngok gk..kakak suke usik aifi..aifi beke..pe ag,aifi gigit tngn kakak..hehe..diorg ni nakal plus buas plus cerdik & smua la..


;
mase ni diorg p jogging..peace kakak :)..

ni yg terbaru..diorg dah bsr.
men bunga api :)..
ni tahun lps..
 









xsbr nk jupe dgn diorg raye aji ni plk..nk men puas2..cik ngoh cyg korg berdua!!..

k la seharian p shah alam..penat..mau tito..:)..

Salam..:)..



Thursday, 13 September 2012

Kedah ^-^..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.


Kedah???..
Adekah aku akan menetap kt kdh??..minte2 la tunang aku dpt kerje kt JOA..cerah cikit mase dpn kami berdua..tp seandainye KEDAH negeri yg akan bakal aku menetap nnti..aku time dgn redha..hehe..cewah!!..

ari jumaat minggu lps aku p bukit mertajam coz antr ank sedare aku yg comel2 tu..huhu..sedih berpisah dgn diorg..slps tu,tunang aku ambik n p derak..swonok!..hehe..tunang aku bwk aku knl2 kedah..g sungai merbok & jeti tanjung dawai..

jom layan picture kami :)..



Best mkn kt cni..murah sgt!..seyes xtipu!..





da pandai posing dah tune i sorg ni..hehe..


 










kami jupe sekejp je ni & trus myfiance antr i umh kwn i nurul afriza..kt umh nurul best sgt..family die sporting giler!..segan plk len kali nk p..hehe..

note: tune aku g taw,aku dah berubah..dlu jupe kejp xleh..skrg dah blh dah..pastu kalu die nk blik,aku xngis pun..hehe..alhamdulillah..aku pun pasan prubahan aku ni..may b dah nk kawin kot (ayat gatai..)..hehe..


Salam..




4 Year!!.yeah..hehe..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.


Mulai sem baru (sem 7) dgn bismillah..kalimah ALLAH yg pling suci..
mcm xsangka je dah thun last..rase mcm rase bru kelmarin je masuk degree..byk kisah2 suka duka spnjg 3thn yg lps..tu smua jd pngajaran kt kite smua..

sem ni aku ambik 2 subjek je..

NRS 560 INTENSIVE CARE UNIT 2..
HPY 555 TEACHING IN PRACTICE..

nk bc doa ni..tadah tngn..hehe..

Bismillairrahmanirrahim.,
Ya ALLAH permudahkan segala pembelajaran kami,mudahkan la kami time ilmu mu ya ALLAH..n smoga kami mendpt kejayaan yg cemerlang..aamiin.. 

Salam ^-^..


Sblm penghujung syawal :)..

Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.


Ari ahad ni dah last bulan syawal.. huhu..trase sedih sbb bulan ni xpose 6 coz ade anak2 sedare..asyik kna masak je..alasan..hehe..hm!..blog aku ni pun sudah lame x d update..aku bukn xnk update tp keadaan yg xmengizinkan..bz ckit..hope ari raye thn dpn aku ade ag d dunia ni..masih dpt menghirup udara segar kurniaan illahi..

raye aku mcm biasa je..pagi xp maye raye coz aku ABC..hehe..lps tu aku n family p kubur mlawat arwah abg,kakak,atuk n smua sedare2 aku..same2 mendoakan kesejahteraan mrk d sana..

pahtu p umh mak sedare n sedare2 dtg umh..eh lupe lak ptg tu p umh nenek..hehe..tahun dpn insya ALLAH aku dah jd isteri org..insha ALLAH same2 kite doakn ek..bende bek nape nk d lambtkn ek??hehe..tul x???hehe..

k ni pic raye thn ni..with my family.. (mase ni ank2 sedare aku xdtg ag..raye umh abg ipar aku)..jom layan..pic raye 2012..

my family ^-^

rindu kalian :)..

same x muke??ramai org gtaw muke aku same mcm mak..hehe..




Salam ^-^..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...