Monday, 23 April 2012

aku tetap aku,menggamit kenangan lame *_*


Salam untuk semua :)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.


Dlu mase aku kecik2, xde la perangai yg teruk sgt..cume aku ni keras kpale je..xmo dgr nasihat org..nk ikut kate ht aku je..degil.. ingt ag mase tu aku umur 6thn..bljr kt PASTI..ari tu aku tertinggal buku..ustazah aku tu garang siot!!..tu yg aku takut kalu terlupe nk bwk buku subjek die..memg rase nk ngis je..aku apetah ag,sblum ustazah dtg,aku trus blik untuk dptkn buku aku tu..bile sapa je kt umh,aku xtahu nk gtaw pe kt mak aku..bile mak aku tnye,aku gtaw la yg aku kna pukul..ade bdk laki pukul aku..mak aku pun trus la ikut aku..bile sapa kt sane,trus mak aku gtaw ustazah kt ctu..ustazah tnye aku,sape yg pukul..hm!..mase tu aku men tunjuk je laki yg ade kt situ..bdk laki tu terpinga2,terkejut..ustazah tnye bile die pukul..aku gtaw 3bulan yg lepas..hehe..lawak bile ingt blik.tp pling kesian kn kt bdk laki tu,dah la die jnis senyp..xkate pe2 bile aku tuduh die..huhu.sapa sekarang rase bersalah ag kt die..nk minte mf rase malu plk..hehe..korg nk taw x??hehe..bdk laki tu ade hati kt aku sbnrnye..aku terkejut gk bile ade org yg gtaw aku..haha..mulalah perasan sorg2 aku ni..bile nk lalu je dpn umh die..aku slalu paka gincu..hehe..yakkk..GEDIK!..hehe..

rindu saat2 ni.;)


ni aku nk cite la..bkn nk bngga diri or pe..jaz nk cite je dlm blog aku ni..hm!..mase aku drjh 1,aku start ngaji al-quran..ingt ag..drjh dua aku trus khatam al-quran..org yg ajar aku al-quran name die "mak su bidoh"..xlame lps tu aku trus wakil kampung untuk pertandingan tilawah al-quran n dpt nomber 3..

mase skul rndah ag aku wakil sekolah dalam pertandigan hafazan,tilawah,kuiz..dlm exam fardu ain plk,dari darjah 1 higga 5 aku slalu dpt nomber 1& 2..bile ade peyampaian hadiah,xsah kalu aku xnek atas pentas tu..terharu rase..huhu..dalam akademik aku down ckit..xsehebat agama..tu la yg ayah aku nk p antr aku kt maahad..tp trus trang aku katekn,sapa sekrg aku msih terkilan ag np la aku xp ambik jurusan agama..jd ustazah..ustazah cite2 aku sejk kecik ag..tp entah la..bile dewasa je trus tukar cite2..may be nurse adalah yg pling sesuai bg aku..insha ALLAH.. 

yang aku taw,sekarang, aku akan cuba mengembirakan semua orang disekeliling, cuba untuk memenuhi kehendak mereka semampu boleh. Kerana dengan memgembirakan orang-orang disekeliling, secara tidak langsung, kita pun turut akan rasa gembira. Bukan begitu? Dengan usia yang tinggal, ceriakan hari dengan mengembirakan orang lain. And if I die young, I won’t regret if I already make people around me happy. I try to.

Bahagia itu bukan datang dari persekitaran kita tapi dari dalam diri sndiri.

syukran guru2 yg ajar aku slame ni..jase guru2 xkn ku lupakan..tmbh2 ag guru al-quran aku dah smakin tua..hope d pnjgkn umur & murah rezeki..aminn..



Wassalam..:)..






Wednesday, 18 April 2012

Rahsia di sebalik Jenis Darah | DARAH B

Assalamualaikum *_*


nak share kat sini laaah.


DARAH B
Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat dengan anda.. Anda lebih selesa dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula anda adalah individu yang terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara. Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, anda lebih gemar melaksanakannya dengan cara anda sendiri. Anda adalah individu yang kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri anda untuk meletakkan diri sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu.
da 3 kali derma..alhamdulillah..harap istiqamah la..rase hepi je bilo tngok darah mngalir kuar n nk bg kpd sesiapa yg memerlukan..
 
Anda adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap anda yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu, mampu mendatangkan masalah buat diri anda dan sekali gus memperlihatkan kelemahan pada diri sendiri. Anda harus ingat bahawa, tidak semua perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.

* i darah jenis B, korunk pulak jenis apa eh,..????


P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di facebook..hanya klik button 'LIKE' kat bawah nie,button 'SHARE' kat atas tau,Terima Kasih.

Thursday, 5 April 2012

~MBSA~

Salam untuk semua..:)..

Bismillairrahmanirrahim,
dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.

MBSA (Majlis Bandaraya Shah Alam)..

3 April 2012..aku n 7 org ag member aku join program ni..Program ni anjuran dak2 medic UiTM..

korang nk tahu x,pe yg pling best bg aku?? nk tahu x?hehe..k2..aku g tahu..hmm..bg dak2 skema mcm aku ni pe ag..xp kelas la..aku ni berjurus sgt kot..kalu xp kelas punye la gelisah.msg kawan2..risau bebonor..hehe..tp ni lain, kami dpt surat pengecualian..tu yg best..tu yg aku manfaat kn btul2 pluang ni!!hehehe..

pe yg aku leh bgtau korg kt cni, best gak la program ni..xnyesal pun join..meh aku cite pe yg kiteorg wt kt sane..kami d bg kn tugas..tugas aku ambik BP with 2 org ag partner aku cik nurul & cik farah..

Di antara program ari tu adalah:
 ambik tekanan darah, check gula dalam darah, BMI,& Konsultan..

kami wt semua ni with dak2 medic..kami wt smua ni kt staff2 MBSA..diorg sporting..lawak ag ade la!..xkering gusi layan kerenah diorg smua..hehe...len kali kalu ade pe2 program ag, insyaALLAH aku nk join..nk aktif ckit sblum grad ni..insyaALLAH..

cukup la rasenye untuk kali ni..jupe d lain bicara ek..chewah!!..hehe..sblum tu,layan pic kiteorg dlu..jom layannnnnnn....

wt kt dak medic tu..takut gk ambik BP tu,takut terlupo step..hehe..

aku & nurul..

senyum tp malu..hehe..

aku & farah




Sekian :)..
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...