Tuesday, 28 February 2012

S.A.H.A.B.A.T

SAHABATKU...


Maafkan ku andai kau terasa...
Tiada niat di hati ini utk melukakanmu...
Kaulah sahabat kaulah teman..
Diri ini sangat bertuah mempunyai teman sepertimu...


Terima kasih kerana sudi menjdi shbtku..
Terima Kasih atas semangat dan dorongan yang kau berikan padaku...
Terima Kasih kerana sudi pinjamkan bahumu untukku menangis..
Terima Kasih kerana sudi pinjamkan telinga mu utk mendgr segala omelanku yg kdngkala hanyalah kata2 yg tdk berfaedah...
Terima kasih kerana tidak jemu2 memberiku nasihat tatkalaku leka...
Terima kasih ats segala2nya.......tdk mungkinku senaraikan segala kebaikanmu kerana ianya hampir infiniti(terlampau bnyk)....

Walaupun begitu,,,diri ini seringkali tidak bersyukur....
Ats kurnianNya....

Maafkan ku....TEMAN....kerana tidak sentiasa berada disisimu ketika kau sedih..
Maafkan ku....TEMAN....kerana gagal memahamimu...
Maafkan ku....TEMAN...kerana sikapku yg agk emosi dan tidak rasional...


Terima Kasih..Ya Allah,,,,kerna telah menghantar sahabat ini padaku....
Mulai saat ini, aku akan cuba menghargai nilai2 persahabatan kita....

Sahabatku,
Inginku pinjamkan bahuku utk mu..
Ingin ku pinjamkan telingaku utk mu..

Tolongla shbt,,,,tolong jgn bersedih....
Air mataku ini, begitu laju...melihat kau bersedih...

Ketahuilah...kaulah shbtku, kaulah teman...
Akan ku doakan kebahagiaan dan ketenanganmu serta kejayaanmu...

Thnks wt kwn2ku yg slalu brade d sisi aku..ktika aku sedih,hepi, minte pertolongn..thnks smua..jase kalian aku xkn lupakn..
Thnks wt ninie satirah coz slalu menemani aku,slalu mndgr mslh aku..kaula adik,kaula teman..
Thnks kwn2 bek aku..rosnizana,mariam & syikin...especially rosnizana aka nurul..thnks pinjamkn bahu untuk aku ngis..
Thnks kwn2 seperjuangnku..thnks smua...:)..


Yang indah itu pertemuan
Yang manis itu kemesraan
Yang pahit itu perpisahan
Yang tinggal hanyalah kenangan..

Wednesday, 22 February 2012

Alhamdulillah..

Salam untuk smua :)..

Tidak ade word len yg leh ku katekn selain  "Alhamdulillah"..say Alhamdulillah..syukur..Thank you ALLAH..
Smlm aku tunggu sapa kul 12..tut2 da xlarat da tunggu..ngntuk..mane xngntuk nye,spnjg ari blaja kete..ingt kn ari ni test jpj tp upenye 5.3..name aku xnek kt jpj..frust la..hm!..xpe la..mungkin ade hikmahnye..
hm!..terpaksa la aku ponteng kelas sehari..hope xde kls 5.3 tu..terpksa..aku da xnk da fikir psl lesen ni..kdg2 ase ambik lesen ni membeban kn otak aku!..xsuke!..hope 5.3 aku lulus dgn jaya nye..insyaALLAH..aminn..

ish aku nk cite psl result ni..tarikh 22.2.2012..alhamdulillah..aku mendpt pe yg aku nk slame ni..alhamdulillah..smlm kwn ku yg gtaw,result da kuar..aku pe ag.trus check..alhamdulillah..terkejut tngok!..ni result aku!..trus solat sunat syukur..Alhamdulillah..

EXAMINATION RESULT FOR SEMESTER 20114
Student ID
:

*********

Name : ASMAT BINTI SAARI
Programme
:
HS220 - BACHELOR OF NURSING (HONOURS)




GPA : 3.58

 
BAB451 - ARABIC LANGUAGE II ( 2.0 )                                     A
HPY570 - RESEARCH METHODOLOGY ( 3.0 )                           A-
NRS511 - NEUROLOGY AND EMERGENCY NURSING ( 3.0 )  B+
NRS 512 -. LEADERSHIP IN NURSING ( 3.0 )                              A-
NRS518 - COMMUNITY NURSING II ( 2.0 )                                 B
NRS525 - CLINICAL PRACTICE V ( 6.0 )                                      A-

 
CURRENT SEMESTER   3.58
            
SEMESTER IN TOTAL***

EXAMINATION RESULT
AD (DEAN LIST)
                                                                 

insyaALLAH sem dpn akn ku usaha ag..untuk tingktkn CGPA aku tu..insyaALLAH..dengan iringn usaha,doa n tawakkal insha ALLAH kejayaan akan bersama kite..Sesungguhnye ALLAH sntiase bersame kite :)..

haha..ni pic kuiz sirah..saje je nk wt gempak..tampar kang asmat ni!..dush3..hehe

mood : hepi,syukur tngok muka mak ayah hepi bila aku gtaw result..rase air mate ni nk mengalir je..Alhamdulillah..Thank u ALLAH..


Sekian :)..


Monday, 20 February 2012

Wedding Year 2013 :)

Salam pg smua :)

Awl tul aku bngn ari ni!..hehe..kn bgn pg ni murh rezeki..tu yg aku bngn ni..hope murah rezeki ku..aminn..
Ai ni nk cite sal WEDDING!!..pe ek yg aku nk cite ni...???.....
hm!..aku nk cite sal photographer..hehe..wlaupun kawin aku lmbt ag..still kna plan awl2..mklumla aku nk final year da pun!.Final year??..korg tepuk tngn kt aku..hehe..alhmdulillah da nk hbs da..hm!..tp takut la plk..tnya kwn2 about fyp, diorg kate susah..xtido mlm la alamatnye..adui..Semoga ALLAH permudahkn sgala urusan kami smua..aminn..
لا تخف ولا تحزن, ان الله معنا
eh da melencong tempt len plk...hehe..mcm ni aku da jumpe 1 photographer..mude orgnye..tp berbakat bsr..alhamdulillah rezeki die..mahal kot photographer skrg ni, kna cri yg murah tp power..save bajet..ya la, aku ni da la xkeje..bru je grad..tut2 nk kawin..gatai tul..pdn muka kau asmat!..hehe..aku da survey..ade tu 1 event da nk dkt 2ribu..mana la nk cekau duit byk tu..kalu nk wt 2 event,apa ag?alamknye xmkn nasi la aku 1 thn setengah ni..hehe..
alhamdulillah aku jumpe bdk ni dlm fb..dio ambik outdoor kwn ku tunang..lawak siot die ambik..trus terpikat n tnye die..n ni la pakej die yg die jnjikn untuk aku..

Event akad nikah, sanding n outdoor..


Ada 2 pakej

Pakej 1 nih sy akan bg Sticky Album+140 keping gmbr+1 keping gmbr besar yg biasa org gantung kt dinding+satu gmbr bersaiz A4.. pakej nih RM899..

Next, pakej 2 pulak, saya akan bagi album tapi dalam bentuk Stroy Book, story book nih trend terkini yg biasa client2 sy mintak skrg..gmbr2 awk akan terus di print kt album,bkn main lekat2 mcm album biasa.. tapi still sy bg p pcs wall picture size & sekeping gmbr bersaiz A4..pakej nih RM1099.

sy bg promosi potongan 50% kalau awak nak outdoor photoshoot sekali, means kita kan amik gmbr di luar rumah..tmbh RM100 je utk kedua2 pakej..3 hours photoshoot..

disamping gmbr awk di print,sy akan bg free DVD yg gmbr awk nnt sy simpan dlm tu..

kita boleh buat kt pantai senok, taman tengku anis, pantai irama, n ade satu tmpt kt kb nih, yg pantai tuh sama mcm kita amik gmbr kt egypt..nnt tempat outdoor tu sy tentukan,boleh kn?sbb sy nk usha2 lg kot2 ade tempat lg menarik utk akak..

aku pilih pakej 2 n ni smua hrga yg d jnjikn untuk aku..
RM1099+100=RM1199 sahaja

ni gk dik tu ckp.
bg sy xguna nk bg caj mahal sgt kt client yg penting bila client puas, sy pun puas ! haha
ramai lg photographer yg hebat2..walaupun sy ni x sehebat mana tp sy janji yg sy bg perkhidmatan berkualiti n menepati citarasa client.. hehe
n ni JANJI adik tu..x nek dh thn dpn kalu akak betul2 nk book sy..


hm!..aku rase da murah sgt da photographer ni..aku da usha2 da..yg len2 smua mahal..
ni yg pntig ade blog..leh aku save smua dlm ni..kalu adik tu tipu,aku p cri  die..tunjukkan smua ni..hehe..
xla,aku gurau je..dik tu bek..xbek bersangka buruk terhadap org len kn??..hehe..k la..

hope smua perancangan n majlis d berkati oleh ALLAH (S.W.T)..aminn..

Sekian :)


Sunday, 19 February 2012

~Syukur~

Ya ALLAH aku sujud kpd mu..Alhmdulillah..Alhmdulillah..
ari ni, da lps cuak aku..wlaupun bnyk sgt cuak yg aku trpksa hadapi, n ari ni alhmdulillah da lps 1 cuak aku..
lega ya ALLAH..aku berjya pass penilaian kete dgn guru penilai..alhmdulillah..Walaupun d tegur beberapa kesalahn aku..hm!..antara2 ksalahn aku td ialah:

1) gune gear xselaras dgn keadaan jln raya..
2) xmengguna cermin sisi sebelah kiri..(ni memg slh aku!..seyes!..xgune lngsung cermin sisi kiri...i mengaku u!..hehe..)
3) xmenggunakn peraturan jarak..(aku ase aku guna..hm!..entahla..)

                          So dikira-kira tolak tambah bhgi darab aku dpt 17/20..alhmdulillah LULUS!!!..

mcm ni la asenye aku cuak!!..xcuke perasaan ni ade!..xcuke!..grgrrr
hm!..cuak2 yg len akn menyusur..1 persatu..1 je pinta ku, tolong la jntungku ni jgn berdebar..
hm!..taw2 je kn,bila jntung da berdebar, otak kite da xtaw nk tafsir pe yg kite mahukn kn?so,tngn n kaki lintang pukang la wt..da taw wt jd xtaw wt..nauzubillah.. hope sntiase di lindungi oleh ALLAH (S.W.T)..
Hm!..22 ni aku test jpj n result exam aku sem 5 kuar..ya ALLAH dua2 skali! ..tenangkn ht ku ya ALLAH..
Hope dua2 tu, aku mendpt kputusan yg aku inginkn..aminn..tu pinta ku..tu doaku..tu hajatku..berkati hidupku di dunia n akhirat..aminn ya rabbal alamin..
InsyaALLAH..Hope kite smua di lindungi oleh ALLAH (S.W.T)


















Sekian :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...